Türkiye’nin Mülki Idare Sistemi Ve Edirne

Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner’in konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’nin Mülki İdare Sistemi ve Edirne” konulu söyleşi programı 24 Şubat 2012 günü Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa başta Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere daire amirleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda Vakfımız gönüllüsü katıldı.

Kalite ve entelektüel seviyesi yüksek programlar düzenleyerek başarılı çalışmalar gerçekleştiren Edirne Mimar Sinan Vakfı’nın düzenlediği birçok programa dinleyici olarak katıldığını belirten Vali Yardımcısı Aslaner “Ancak dinleyici bölümünde olmakla burada kürsüde olmak arasında çok fark var. Edirne’de ilk defa böyle bir sunum yaptığımı söyleyebilirim” diyerek Vakfımıza ve katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Aslaner, kendi özverili gayretleriyle hazırladığı sunumunda Türkiye’nin mülki idare sisteminin tarihten günümüze geçirdiği süreci kronolojik olarak hatırlatarak konuya ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Programın sonunda Trakya Şefkateli Derneği yönetim kurulu başkanı Şakir Esendir tarafından Vali Yardımcısı Aslaner’e Vakfımız adına çiçek takdim edildi. Aslaner, sunumun ardından, programı ilgiyle takip eden katılımcılarla çay eşliğinde uzun süre sohbet etti.