“İstikbal İslam’indir”

Geçtiğimiz günlerde umre ziyaretinden dönen Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş, Balkan Kültür Merkezi’nde yaptığı aylık olağan konuşmasında “İstikbalde dünyada kurulacak olan yeni medeniyet yine İslam kökenli olacaktır. Bizlerin de bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bizden önce üzerlerine düşeni yapanlar oldu. Ashab-ı kiram Bedir’de, Uhud’da, Hendek’te, Hayber’de yaptı. Ecdadımız İstanbul’un fethinde, Balkanların fethinde, Yemen’de ve Çanakkale’de yaptı.” dedi. 22 Mart 2012 Perşembe günü düzenlenen programı Edirne merkez ve ilçelerin yanı sıra Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli gibi çevre illerden katılan yüzlerce kişi ilgi ile takip etti. Programın sonunda dinleyicilere hurma ve zemzem ikram edildi.

Konuşmasında umre ziyareti ile ilgili duygulu açıklamalarda bulunan Hasan Gümüş şunları söyledi: “Peygamber Efendimize sizlerin selamlarınızı ilettim. Ayrıca Efendimize, burada hafta sonları yaptığımız siyer derslerini de arz ettim. Lüleburgazlı kardeşlerimiz Kutlu Doğum haftası münasebetiyle benden Peygamber Efendimizin hayatına dair bir risale yazmamı istediler. Yazdım ve onu da arz ettim. ‘Ya Rasulallah, senden binlerce kilometre uzakta Edirne’de, bütün acizliğime ve kaçkınlığıma rağmen senin hayatını anlatma ve yazma cüretini gösterdim. Sana arz ediyorum, lütfen kabul buyur’ diye niyazda bulundum. İnşallah kabul edildiğini zannediyorum. Ayrıca Güldeste binamızı da arz ettim. Yardımı ve katkısı bulunan arkadaşlar bilsin ki, orada yapılan ibadetler Medine’de bin kat, Mekke’de yüzbin kat daha fazla sevaplı olduğu için inşallah bu hayırları da kat kat fazlasıyla kendilerine yazılmıştır.”

Müjdelenmiş Şehir Edirne

Edirne’nin Peygamber Efendimiz tarafından müjdelenmiş bir belde olduğunu vurgulayan Hasan Gümüş umre ziyaretlerinin Edirnelilere ayrı bir heyecan yaşatması gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Bugün Hendek savaşının yapıldığı yerde Fetih Mescidi isminde bir cami vardır. Efendimiz Hendek Savaşı esnasında, 827 yıl öncesinden İstanbul’un fethini de buradan müjdelemiştir. İstanbul’u fetheden kutlu komutan Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri Edirnelidir. O komutan ve ordusu Edirne’den hareketle İstanbul’u fethetmiştir. Dolayısıyla Edirne de kutlu ve müjdelenmiş bir şehirdir. Efendimiz yüzlerce yıl önce, binlerce kilometre öteden Edirne’yi ve İstanbul’u görmüştür.”

Çanakkale

Bugünlerde Çanakkale Zaferinin de yıldönümünü idrak ettiklerini hatırlatan Hasan Gümüş konuşmasını şöyle sürdürdü: ““İstikbalde dünyada kurulacak olan yeni medeniyet yine İslam kökenli olacaktır. Bizlerin de bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bizden önce üzerlerine düşeni yapanlar oldu. Ashab-ı kiram Bedir’de, Uhud’da, Hendek’te, Hayber’de yaptı. Ecdadımız İstanbul’un fethinde, Balkanların fethinde, Yemen’de ve en son Çanakkale’de yaptı. Cenab-ı Allah Bedir’de herkesin gördüğü meleklerini Müslümanlara yardıma indirdi, Çanakkale’de de görünmez ordularıyla İslam ordusunu teyid etti. Birçok hatıratta geçer ki Peygamber Efendimiz de bizzat Çanakkale’de idi. Sen ‘Yetiş Ya Muhammed’ dersen O yetişmez mi? Mehmetler ‘Yetiş ya Muhammed’ dediler ve Efendimiz yetişti. Onlar canlarını verdiler, Balkan savaşlarında ve Çanakkale’de yüzbinlerce şehit verdik.”

Selimiye Meydanında Kutlu Doğum

Edirne’de bu yıl Edirne Mimar Sinan Vakfı olarak büyük bir kutlu doğum programı gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Hasan Gümüş “Gelelim 2012 ye. Bu devirde bizden can istenmiyor. Emek gerekirse emek, mal gerekirse mal, can gerekirse can vermeliyiz. Biz sadece konuşan veya karar veren insanlar değiliz. Uygulayan insanlarız. Selimiye meydanında coşkuyla Peygamber Efendimiz’i anacağız inşallah. Siz de bu konuda geri kalmayın, bizi takip edin, üzerinize düşeni yapın.” dedi.

Programın sonunda yapılan duanın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu sanatçısı Canip Kaldan beraberindekilerle ilahiler seslendirdi. Program hurma ve zemzem ikramıyla sona erdi.

{youtube}uTPe8jFfANc{/youtube}