“Filistin’e Yolaçik” Uluslararasi Yardim Konvoyu

15 Aralık salı günü İpsala gümrük kapısından Türkiye'ye giriş yapacak olan konvoyu karşılamak üzere, aynı gün saat 9.30 da Edirne Belediyesi önünde toplanılarak araçlarla İpsala'ya hareket edileceği bildirildi.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkı üzerindeki ambargoyu kaldırmak için Londra’dan yola çıkan Filistin’e Özgürlük Konvoy’u Fransa’yı geçerek İtalya’ya ulaştı. Uğradığı her ülke ve bölgede büyük ilgi gören konvoya güzergâhı üzerindeki ülkelerden de katılımlar devam ediyor. Konvoyun 15 Aralık tarihinde Edirne’den Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor.

15 Aralık salı günü İpsala gümrük kapısından Türkiye’ye giriş yapacak olan konvoyu karşılamak üzere, aynı gün saat 9.30 da Edirne Belediyesi önünde toplanılarak araçlarla İpsala’ya hareket edileceği bildirildi.

Edirne’de konvoyun karşılanması ile ilgili olarak sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi. Konvoyun Türkiye ayağını organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı yönetim kurulu üyesi Ahmet Emin DAĞ‘ın da katıldığı toplantı 8 Aralık 2009 Salı günü saat 19.00 da Edirne Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı yönetim kurulu üyesi Ahmet Sarıkurt “Filistin’de Şeyh Ahmet Yasin ve Yaser Arafat’ın, Lübnan’da Refik Hariri’nin öldürülmesi, Irak’ta Zeydiye türbeleri baskını gibi olayların neticesinde bölgede İsrail ve Amerika’ya karşı mücadele eden gruplar birbirlerine karşı mücadele etmeye başladılar ve silahlar birbirine çevrildi. Bunu gören bölgeye yardım yapan ülkelerde de yardım yapma isteğinde azalma görüldü. Mesela Türkiye’de de kendi kendine savaşan gruplara niye yardım edeyim havası oluştu. Tüm bunlar dış güçlerin birer oyunudur. Bölgedeki mağdur ve mazlumlara yardımların devam etmesi gerekiyor.” dedi.

Yardım konvoyunun Edirne İpsala Gümrük Kapısından Türkiye’ye giriş yapacağını belirten Sarıkurt, görkemli bir karşılama yapılmasını ve buna Edirne ve bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının katkıda bulunmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Edirne Mimar Sinan Vakfının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan  vakıf başkanı Fatih Erel de, Edirneli sivil toplum kuruluşlarının konuya duyarlılık göstereceğine inandığını belirterek toplantıya katılanlara teşekkür etti.

15 Aralık’ta Edirne’den Türkiye’ye giriş yapması beklenen konvoya büyük bir karşılama töreni yapılacak. İstanbul’daki etkinliklerden sonra 16 Aralık akşamı yola çıkacak olan konvoy; Adapazarı, Ankara, Konya, Adana ve Kilis üzerinden Suriye’ye giriş yapacak. Konvoy daha sonra Suriye üzerinden Ürdün ve Mısır’a geçerek Refah Sınır kapısından Gazze’ye girmeyi hedefliyor. Bilgi için : www.ihh.org.trwww.filistinkonvoyu.org