Güldeste Çocuk Yuvasi Inşaati Devam Ediyor

Vakfımız gönüllüleri ve hayırseverlerin katkılarıyla, bir süredir proje aşamasında olan Güldeste Çocuk Yuvası binasının temeli atıldı. Vakıf gönüllüleri ve hayır severlerin büyük ilgi gösterdiği temel atma töreni 03 Nisan 2010 Cumartesi günü binanın yapılacağı Şükrüpaşa Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi Edirne adresinde gerçekleştirildi. Temel atma törenine başta Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere, vakıf başkanı Fatih Erel, Ak Parti Edirne il başkanı Av. Müjdat Kahve, Edirne il genel sekreteri Ahmet Çetin, İstanbul’dan hayırsever iş adamı Mimar Murat Yılmaz, İstanbul il genel sekreter yardımcısı Ümit Ünal, İstanbul il genel meclisi üyesi Abdülkadir Cebecioğlu ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Kurban kesilmesinin ardından kısa bir konuşma yaparak dua eden Hasan Gümüş “İnşallah burası ilelebet kıyamete kadar payidar olacak bir vakıf eseri olacaktır. Katkıda bulunalar için de ölümlerinden sonra dahi amel defterlerine sevap yazılmasını sağlayan bir sadaka-i cariye olacaktır. Hayırlı olmasını ve en kısa zamanda tamamlanmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Herkesin katkılarının devam etmesini, çalışmalara yardımcı olmalarını diliyorum.” dedi.

Vakıf başkanı Fatih Erel de konuşmasında Balkan Kültür Merkezi gibi, temeli atılan binanın da sadece bir bina olmadığını, insan ve topluma faydalı nice çalışmaların yapılacağı bir vakıf eseri olacağını vurgulayarak herkesin destek olmasını beklediklerini kaydetti.

Yeni binanın bir yıl içinde kaba inşaatının tamamlanması, ikinci yılda da hizmete geçirilmesi planlanıyor.

Yaklaşık iki ay kadar önce temeli atılarak yapımına başlanan Güldeste Çocuk Yuvası inşaatı aralıksız sürüyor. İnşaatın bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Bugüne kadar katkısı ve emeği olanlara teşekkür eden Edirne Mimar Sinan Vakfı başkanı Fatih Erel, bundan sonra da inşaatın duraksamadan devam etmesi ve planlanan sürede hizmete açılabilmesi için vakıf gönüllülerinin ve yardımseverlerin katkı ve yardımlarını beklediklerini kaydetti.

guldeste1-28082010

guldeste2-28022010