Vakiflar Haftasi Faaliyetleri

04–10 Mayıs 2009 tarihleri arasında kutlanan 26. Vakıflar Haftası faaliyetlerine Vakfımız da üç ayrı programla katıldı. İlk olarak vakıflar haftasının başladığı 04 Mayıs 2009 Pazartesi günü Selimiye Camii meydanında mehteran gösterisinin sponsorluğunu üstlendi.

10 Mayıs Pazar günü Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonunda, Dr. Recai Yahyaoğlu tarafından "Tamamlayıcı Tıp ve Önemi" konulu konferans verildi. Aynı gün, Dr. Aysan Bayram tarafından gün boyu "Ücretsiz Göz Taraması" hizmeti verildi.

10 Mayıs Pazar günü Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonunda, Dr. Recai Yahyaoğlu tarafından “Tamamlayıcı Tıp ve Önemi” konulu konferans verildi. Aynı gün, Dr. Aysan Bayram tarafından gün boyu “Ücretsiz Göz Taraması” hizmeti verildi.

Vakıf Medeniyeti ve Sağlık

10 Mayıs Pazar günü saat 14.00 te Edirne Mimar Sinan Vakfı Başkanı Fatih Erel’in açış konuşmasıyla başladı. Vakıf kültürünün başkaları için yaşama ve başkalarını yaşatma kültürü olduğunu belirten Erel, İsatnbul’dan davetimize katılan Dr. Recai Yahyaoğlu ve Dr. Aysan Bayram’a bu anlamlı hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer de, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılının “Vakıf Medeniyeti ve Sağlık Yılı” ilan edildiğini, bu tema çerçevesinde Edirne’de de bir dizi kutlama faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. Hüseyin Özer ayrıca, kutlama programlarına gösterdiği ilgi ve maddi desteklerinden dolayı Edirne Mimar Sinan Vakfına teşekkür ettiklerini vurguladı.

“Alternatif değil, tamamlayıcı tıp”

“Alternatif tıp” kavramına katılmadığını söyleyen Dr. Recai Yahyaoğlu, “Tamamlayıcı tıp, bildiğimiz tıbbın dışında, karşısında veya alternatifi olan bir şey değildir. Tıbbi tedavi yöntemlerin yeterli olmadığı veya eksik kalan noktalarda tamamlayıcı tedavi yöntemlerinin çok önemli işlevi vardır.” dedi. Tamamlayıcı tıbbın dünyada ülkemize göre çok daha yaygın ve gelişmiş olduğunu belirten Dr. Yahyaoğlu, ülkemizde de bu konuda önemli mesafeler kat edildiğini ve çalışmaların gelişerek arttığını ifade etti.

Dr. Yahyaoğlu, tamamlayıcı tıp denilince akla baharat ve bitkilerin kullanıldığı tedavi yöntemlerinin geldiğini ancak bunun meselenin sadece bir boyutu olduğunu, dünyada seksen bin tane tamamlayıcı tedavi yönteminin olduğunu sözlerine ekledi.

Konferans bitiminde kendi kitaplarını imzalayan Dr. Recai Yahyaoğlu, vakıf kültürünün önemini vurgulayarak, kitaplardan elde edilen geliri Edirne Mimar Sinan Vakfına bağışladı.

“Ücretsiz Göz Taraması”

Aynı gün göz hastalıkları uzmanı Dr. Aysan Bayram tarafından Vakfımızda halka açık ücretsiz göz muayenesi hizmeti verildi. Teknik araç gereçlerini yanına alarak program için İstanbul’dan Edirne’ye gelen Dr. Aysan Bayram, vakıf işinin gönül işi olduğunu, herkesin elinden gelen fedakârlığı göstermesinin vakıf kültürünün gereği olduğunu, bu sebeple Edirne Mimar Sinan Vakfının bu davetini seve seve kabul ettiğini söyledi.
Sabah saatlerinde başlayıp saat 17.00 ye kadar devam eden programda onlarca kişi göz taramasından geçirildi.

Katılımcılar Edirne Mimar Sinan Vakfı Gönüllüsü

Vakıflar Haftası faaliyetleri kapsamında Vakfımızın davetlisi olarak Edirne’ye gelen Dr. Recai Yahyaoğlu ve Dr. Aysan Bayram, her ikisi de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup öğrencilik yıllarında başlayan vakfımızla olan gönül birlikteliklerini aralıksız olarak bugüne kadar sürdürdüler. Katılımcılar, vakıf medeniyetinin ve kültürünün ne demek olduğunu Edirne’de Mimar Sinan Vakfı’nda çok canlı olarak hissettiklerini,  yapılan hizmetlere yıllar sonra bir nebze destek olabildikleri için mutlu olduklarını vurguladılar.