Vizyon Şehir Edirne

Rumeli Gençlik Grubu’nun düzenlediği ‘Vizyon Şehir Edirne’ konulu söyleşi programı Edirne milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Edirne Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. 28 Aralık 2011 Çarşamba günü yapılan programa başta Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere Ak Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Edirne İl Müftü yardımcısı Yusuf Tuna, Prof. Dr. Recep Duymaz ile birlikte çok sayıda izleyici katıldı.

Programı düzenleyenlere ve yetkililere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Müezzinoğlu Edirne’nin hak ve hukuk anlamında sahipsizliğine değinerek şunları aktardı:

“Burada bir medeniyet var. Burada bir medeniyet doğmuş. Burada doğan bu medeniyet Balkanların en ücra köşelerine kadar gitmiş. Bu medeniyet İstanbul’un fethini projelendirmiş, alt yapısını hazırlamış.

Edirne eğer medeniyet şehri olacaksa, alt yapısıyla, yoluyla, kaldırımıyla, kültür alanlarıyla, sosyal dokusuyla, her yaş kesimine hitap edecek sokak, mahalle ve şehirde olması gerekenlerle, delikanlıların kendini hayata hazırlayacak doğru ölçülerin doğru hayat felsefesinin oluşturulacağı mekanlarla olacaktır.

Avrupa’daki araştırmalar gösteriyor ki ev ve iş adresinden sonra, doğru üçüncü adreslere ihtiyaç var. Peki bu doğru adresler neresidir, kimlerdir? Bakın tarihimizde kahvehane yok kıraathaneler var. Size soruyorum Edirne’de 20-60 yaş arası bireylerin şu saatte üçüncü adresleri neresi? Bunu iyice düşünüp üzerimize düşen sorumluluğun gereklerini yerine getirmemiz gerekir.”

Konuşmasının bir bölümünde Sultan Murad-ı Hüdavendigar ile ilgili kısa bir sinevizyon gösterisini sunan Müezzinoğlu “Filmde Murat Hüdavendigar, Edirne bizi bekliyor diyor. Edirne’ye baktığımız zaman bu dönemde müthiş bir mahalle baskısı var. Ama Edirne bizi bekliyor. Yılmadan, yorulmadan, bunlara takılmadan çalışmalıyız” dedi.

Edirne ile ilgili hedefler ve yapılacaklara da değinen Müezzinoğlu, gelecekte çok daha güzel bir Edirne’nin imar edilmesi için çalıştıklarını belirtti. Müezzinoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Edirne’ye geleceğini ve birlikte Edirne’yi tarih, inanç, kültür, eğitim, sağlık turizminde cazibe merkezi haline getirmek için çalışacaklarını belirterek ilk adım olarak Dışişleri İrtibat bürosunu İzmir ve İstanbul’dan sonra Edirne de açılacağını müjdeledi. Ayrıca otel ve köprü ışıklandırmasının da en kısa zamanda yapılacağını söyleyen Müezzinoğlu, konuşmasının sonunda izleyicilerin yönelttikleri sorulara cevap verdi.

Programın sonunda Müezzinoğlu’na vakfımız tarafından çiçek takdim edildi. Dinleyicilerin ilgi ve dikkatinin hiç dağılmadığını dile getiren Müezzinoğlu programı düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

vizyon_ehir_Edirne_2

vizyon_ehir_Edirne_5