Yad Programi

Merhum Mahmud Es’ad COŞAN  (k.s.) vefatlarının 8. senesi münasebetiyle hazırlanan YAD Programı 12/02/2009 Perşembe günü saat: 20.00’de Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonunda düzenlendi.

Programa Fatih OT’un açılış ve selamlama konuşmasının ardından, Üç Şerefeli Camii İmam-Hatibi Emin ENEÇ'in okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam edildi.

Programa Fatih OT’un açılış ve selamlama konuşmasının ardından, Üç Şerefeli Camii İmam-Hatibi Emin ENEÇ’in okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam edildi.

Daha sonra programa Vakfımızın Kurucu Başkanı Hasan GÜMÜŞ Hocaefendi sunumuyla devam edildi.       (Hoca Efendimizin Sene-i Devriyesi münasebetiyle hazırlanan videoyu seyretmek için tıklayınız.)

Hasan GÜMÜŞ Hocaefendi, konuşmasında özetle; Tasavvuf, Tasavvufun gerekleri ve tanımları üzerinde durdu. Tasavvuf Ekolleri ve Pirleri hakkında verdiği özet bilgilere müteakip Halid-i Bağdadi (k.s.) ve Ahmed Ziyaüddin-i Gümüşhanevi (k.s.)’un hayatlarını ve Gümüşhaneviyye Tekkesinin kuruluşuna değindi. Hasan GÜMÜŞ Hocaefendi, konuşmasını; M. Zahid KOTKU (k.s.) ve M. Es’ad COŞAN (k.s.)’un hayatlarından kesitler vererek, İskenderpaşa geleneğini anlatarak konuşmasını tamamladı.                                       Hasan GÜMÜŞ Hocaefendi’nin yaptığı konuşmanın videosunu seyretmek için tıklayınız.

.

Yad Programına Tekirdağ/Muratlı’dan konuşmacı olarak katılan Nail GÜÇLÜ Beyefendi ise konuşmasında; Abdül Halık-el Gücdivani (k.s.)’un Tasavvufta 12 temel prensibi açıkladı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Sebahattin BİLGİÇ ise; gerek Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesindeki öğrenciliği döneminde, gerekse İsveç/Stockholm’de bulundukları dönemler de Merhum        M. Es’ad COŞAN Hocaefendi ile ilgili hatıratlarını katılımcılara aktardı.

Program, Tekirdağ/Saray’dan katılan İdris Hocanın yaptırdığı duaya müteakip son buldu.