“Zinde” Den Vakfimiza Ziyaret

Zinde Sosyal Gelişim Derneği (İstanbul) ile Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü vakfımıza ziyarette bulundu. 21 Kasım 2009 cumartesi günü Edirne Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ziyaret kapsamında sosyal çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunularak karşılıklı işbirliği imkânları değerlendirildi.

Görüşmelere Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş, vakıf mütevelli heyeti üyeleri, Zinde Sosyal Gelişim Derneği yönetim kurulu üyesi İbrahim İlhan, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü yönetim kurulu başkanı Adem Öztürk ile Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği başkanı Hüseyin Kasap katıldı.

Gün boyu devam eden görüşmelerde, kuruluşlar gerçekleştirdikleri faaliyetleri, hedefleri ve projeleri hakkında bilgiler verdiler. Edirne gibi tarihi bir başkentte dostlarla birlikte olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İbrahim İlhan, hizmet gayelerinin ve çalışma istikametlerinin aynı olduğunu belirtti.

Balkan Kültür Merkezinde incelemelerde bulunan Adem Öztürk, hem dernek hem de kulüp olarak hedefledikleri sosyal çalışmaların burada zaten gerçekleştirilmekte olduğunu görmekten son derece memnun olduğunu belirterek işbirliğinin kuvvetlendirilerek devam etmesi gereğine vurgu yaptı.

Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği başkanı Hüseyin Kasap, yeni bir dernek olduklarını belirterek Edirne Mimar Sinan Vakfı’nı kendilerine örnek aldıklarını, Vakfın maddi ve manevi destekleriyle her zaman yanlarında olduğunu, bu tür ziyaretler vesilesiyle de sosyal çalışmalarda duydukları heyecanın arttığını ve görüşmelerin fikri altyapılarının gelişmesine yardımcı olduğunu ifade etti.

Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu Başkanı Hasan Gümüş, misafirleri aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu, bu kapsamda sosyal çalışmaların bir araç olduğunu, dedikodu ve fitne fesat gayretlerine itibar etmeden herkesin çalışması gerektiğini, önemli olanın Rıza-i Bari’yi kazanmak olduğunu vurguladı.

Vakıf çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler veren vakıf başkanı Fatih Erel, Edirne Mimar Sinan Vakfı olarak başta Edirne ve Trakya bölgesi olmak üzere yurt içi ve yurt dışında çok çeşitli alanlarda hizmetler vermeye gayret ettiklerini belirtti.

Birlikte yenilen akşam yemeğinin ardından, ziyarete gelen katılımcılar Edirne’den ayrıldı.