Anasayfa Soru ve Cevaplar Güncel Meseleler Finans Kurumları ve TOKİ

PostHeaderIcon Finans Kurumları ve TOKİ

Soru: Katılım bankası adı altında faaliyet gösteren kurumlardan ev ve araba ihtiyacını gidermek için para almanın hükmü nedir? Malumunuz olduğu üzere bu kurumlar normal kredinin haricinde satın alıp vadeli satma gibi bir metodu öne sürüyorlar, fakat şartlar yaklaşık olarak bankalarla aynı durumda olabiliyor.

Ayrıca TOKİ evlerine başvuruda da "bankadan kredi almak caiz değildir" hükmü geçerli midir?

Cevap: Finans kurumları bildiğimiz tarzda kredi kullandırmıyorlar.Krediyi kar vezarar ortaklığına göre ticaret amacıyla veriyorlar.

Veya kendi şirketlerinde kullanıyorlar. Araba veya ev almak isteyen kişiye yaptıkları uygulama şöyle; araba veya evi kendileri alıyor, vadeli olarak ihtiyaç sahibine satıyorlar. Satıştaki fiyat yüksekliği, oranın faiz oranlarına yakınlığı veya denkliği muamelenin haram olmasını gerektirmez. Bu tür alışveriş caizdir.

Toki için belirtilen görüşün geçerli olduğu kanaatindeyim.

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.