Anasayfa Soru ve Cevaplar Güncel Meseleler Özürlü çocuğun anne karnında aldırılması

PostHeaderIcon Özürlü çocuğun anne karnında aldırılması

Soru: Ana karnında özürlü olduğu tesbit edilen çocukların aldırılmasının hükmü nedir ? Doktorların alınması hususunda telkinleri olduğunu duyuyoruz.

Cevap: İslamda aslolan neslin çoğalmasıdır.

Ancak ana karnına düşmeden tedbirleralmak suretiyle üremeyi önlemekte sakınca görülmemiştir. Ana karnında döllenme olduktan sonra çeşitli yöntemlerle bu hayata sonvermek; ruh üfleninceye kadar olan dönemde haram, ruh üflendikten sonraki dönemde ise cinayettir. Bunun tek istisnası annenin hayati durumudur. Eğer hamilelik devamında anne için ölüm tehlikesi varsa hamileliğe son verilebilir.

Anne karnındaki çocuğun özürlü olması hamileliğe son verme için meşru sebep değildir. Çünkü neyin hayırlı olacağını ancak Alah bilir. Açık söylemek gerekirse kolu, bacağı sakat fakat zeki ve ahlaklı bir çocuk mu, vücud organları sağlam fakat yalancı, hırsız ,ahlaksız bir çocuk mu daha hayırlıdır.

Akıl özürlü çocuklar ise devamlı çocuktur ve günahsızdır. Cennetliktir. Ana babalarına şefaat edeceklerdir, belki onların cennete girmelerine sebep olacaklardır.

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.