Anasayfa Soru ve Cevaplar Güncel Meseleler Müslüman Bir Hanımın Giyiminde Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

PostHeaderIcon Müslüman Bir Hanımın Giyiminde Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Soru:  Esselamu aleyküm Hocam, kadınlar için giyimde bidat olan ve sünneti seniyeye uymayan şeyler nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim. ALLAH C.C razı olsun.

Cevap:  Müslüman bir hanım, evlenmesi caiz olan yani yabancı olan erkeklerin yanında, bileklerine kadar elleri, topuklarına kadar ayakları ve yüzü dışında her tarafını örtecektir. Hanımlar için bu örtü farzdır.

Hanım örtmesi gereken yerlerini nasıl örtecektir.

1-) Baş örtüsü başı ve boynu tümüyle örtecektir.

2-) Vücud örtüsü baş örtüsüyle bütünleşerek topuklara kadar inecek ve vücud organlarını belli etmeyecek şekilde olacaktır. Vücud örtüsünün tek parçadan oluşması gerekmez. Önemli olan parçalı da olsa gerekli yerlerin örtülmesidir.

3-) Vücud örtüsü dar ve şeffaf olmayacak.

4-) Örtü erkek elbiselerine benzemeyecek. Hanımlar pantolon tipi giysi giydiklerinde üzerine etek veya çarşaf veya manto giyecektir.

5-) Göz alıcı, rengi cezbedici elbiselerden kaçınılacak.

6-) Elbise kokusuz olacaktır.

Bu tür bir örtü ile farz ve sünnet yerine getirilmiş olur.

Başın yarısının açık yarısının kapalı olması, boyun, gerdanlık, küpe gibi ziynet eşyalarının örtülmemesi, pantolon-ceket şeklinde giyinilmesi, ayakkabıların, baş örtüsünün, mantonun, eteğin dikkat çekici renkte olması, ayakkabıların yürürken ses çıkarması İslam’i giyim tarzına uymaz.

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.