Anasayfa Faaliyetler Yardımlaşma SURİYE İÇİN BİR EKMEK

PostHeaderIcon SURİYE İÇİN BİR EKMEK

s2Suriye halkının ağır kış şartları altında zor günler geçirdiğini belirten Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucusu Hasan Gümüş "Bilad-ı Şam'a yani Suriye'ye yardım etmek borcumuzdur" dedi. Balkan Kültür Merkezi'nde yaptığı aylık olağan konuşmasında yüzlerce kişiye hitap eden Hasan Gümüş, Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Trakya Şefkateli Derneği'nin Suriye'ye yardım kampanyası başlattığını belirterek herkesi kampanyaya destek olmaya çağırdı. Hasan Gümüş konuşmasında Şam bölgesinin Peygamber Efendimiz tarafından müjdelenmiş mübarek bir yer olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:"Medeniyet tarihimizde Şam bölgesi de, Mekke, Medine, Bağdat, Horasan, Endülüs, Rumeli gibi önemli kültür havzalarımızdan biridir. Bilad-ı Şam halkı zor ünler geçiriyor. Rumeli'den, Trakya'dan, Edirne'den bilad-ı Şam'a bugün yardım borcumuz vardır."

Öte yandan Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Trakya Şefkateli Derneği'nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlara yer verildi: “Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları ve önemli kamu kurumlarıyla ortaklaşa olarak Suriye için Türkiye genelinde insani yardım kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanyanın ana hedefi Türkiye dışında sağlıksız ortamlarda yaşayan Suriyeli mağdur sivil halktır. Afad (Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), Türkiye Diyanet Vakfı, Türk Kızılayı, TGTV (Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı) gibi kurumların da destek verdiği ‘Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye’ yardım kampanyasına, TGTV üyesi olan Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Trakya Şefkateli Derneği olarak Edirne’den katılıyoruz. Yanıbaşımızda, yüzyıllardır komşumuz Suriye’de insanlık adına utanç veren bir dram yaşanıyor. İç savaş, en acımasız haliyle özellikle sivilleri vuruyor. Son birkaç gündür ekmek kıtlığı yaşanan şehirlerde Yüzlerce insan hem de ekmek beklerken aç halde, fırın önünde savaş uçaklarıyla bombaladı. Başlatılan kampanyanın amacı, işte bu tür katliamların yaşandığı Suriye’deki sivil halka yardımdır. Kış geldi, soğuk bastırdı ve insanlar için barınacak bir yer bulunmuyor. Ekmek kıtlığı baş gösterdi, temel gıda maddeleri tükendi ve açlık başladı. Kesin rakamlarını kimsenin bilmediği ama yüzbinlerle ifade edebileceğimiz sivil halk kitleleri, kış şartlarının ağır baskısı altında ezilmeye başladı. Ürdün, Lübnan, Kuzey Irak’taki kamplarda ve Suriye içinde dağınık alanlarda binlerce kadın, çocuk, yaşlı yardım bekliyor. Tüm halkımızı kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.”

Açıklamada yardımların, Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Trakya Şefkateli Derneğinin Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası Edirne şubeleri nezdindeki hesaplarına ‘Suriye’ notu düşülerek yapılabileceği, yardımların organizasyon kapsamında en hızlı ve uygun şekilde bölgeye gönderileceği kaydedildi.

s2

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.