Anasayfa Faaliyetler Sosyal KIBRIS ZİYARETİ

PostHeaderIcon KIBRIS ZİYARETİ

1Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu

Türkiye’de faaliyet gösteren yüzlerce sivil toplum kuruluşunun üye olduğu çatı kuruluş olan Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) heyeti sivil toplumla ilgili çalışma ve temaslarda bulunmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine (KKTC) bir ziyaret gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde yapılan ziyarete TGTV üyesi olan Vakfımız adına katılan mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme, TGTV heyetiyle birlikte Kıbrıs’ta çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

Heyet, üç gün devam eden temaslar kapsamında başta KKTC Cumhurbaşkanlığı olmak üzere birçok resmi kurum ve sivil toplum örgütüyle bir araya gelerek sivil toplum çalışmalarında karşılıklı olarak iki ülkenin birbirini tanıması, hizmet tecrübelerinin aktarımı ve işbirliği imkanlarının değerlendirilmesi konularında müzakerelerde bulundu.

Heyet ilk önce KKTC Din İşleri Başkanı Doç Dr. Talip Atalay’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu heyecan ve mutluluğunu dile getiren başkan Atalay “Bu ziyaretiniz 1974’ten sonra yapılan ikinci bir manevi çıkarmadır. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi. Ziyarette konuşan Vakfımız mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme, Kıbrıs’ın Sultan 2. Selim zamanında fethedildiğini hatırlatarak şunları kaydetti: “Edirne Selimiye Camii Kıbrıs’ın fethinden elde edilen gelirle ve Peygamber Efendimizin Sultan Selim’e rüyasında manevi işaretiyle Edirne’ye yapılmıştır. Dolayısıyla Edirne Kıbrıs’a şükran borçludur. Geçtiğimiz yıl KKTC Din İşleri Başkanlığının yürüttüğü yaz kurslarına katılan öğrencileri Edirne’de misafir etmiştik. Önce Kıbrıs Edirne’ye gelmişti. Şimdi biz buradayız. Her türlü işbirliğine hazırız.”

TGTV heyetini KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça makamlarında kabul ettiler. Ziyaretlerde Edirne’nin selamını ileten Av. Şükrü Çeşme, ev sahiplerine badem ezmesi hediye etti.

Heyet, ziyaretle eş zamanlı olarak gerçekleşen ve TGTV’nin organizasyonu olan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği’nin (İDSB) bu yıl Kıbrıs’ta düzenlediği 9. İslam Dünyası Gençlik Buluşması’nın açılış programına da katıldı. Çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden heyet programların ardından yurda döndü.

www.mimarsinanvakfi.org
www.facebook.com/mimarsinanvakfi.org

1Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu

2Din İşleri Başkanı Talip Atalay

Din İşleri Başkanı Talip Atalay

3Lefkoşa Büyükelçimiz Halil İbrahim Akça

Lefkoşa Büyükelçimiz Halil İbrahim Akça

4Başbakan İrsen Küçük

Başbakan İrsen Küçük

5Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş

6Cumhurbaşkanlığı

Cumhurbaşkanlığı

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.