Anasayfa Haber ve Duyurular Haberler “İMAM HATİPLİ OLMANIZLA GURUR DUYUN”

PostHeaderIcon “İMAM HATİPLİ OLMANIZLA GURUR DUYUN”

2
Edirne’nin Keşan ilçesinde İmam Hatipli öğrencilere hitap eden Hasan Gümüş “İmam Hatipli olmanızla gurur duyun” dedi. Kariyer Günleri Projesi kapsamında Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin davetlisi olarak katıldığı programda konuşan Hasan Gümüş İmam Hatip okullarının yetiştirdiği nesillerin Cumhuriyet Türkiyesine damgasını vurduğunu belirterek şunları söyledi: “Eskiden bize demişlerdi, size de derler, ‘İmam Hatip’e niye gitt
in, imam mı olacaksın, ölü yıkayıcısı mı olacaksın?’ Hiç gocunmayın, hiç sıkılmayın. İmam Hatiplerden sadece imam çıkmaz. İmam Hatiplerden öğretmenler, hakimler, savcılar, milli eğitim bakanları, bakanlar, başbakanlar çıkar. Şu anda başbakan, sağlık bakanı, önceki milli eğitim bakanı ve pek çok üst düzey idareci İmam Hatiplidir. Artık katsayı engeliniz de yok, siz de çok çalışın, iyi okuyun ve başarılara koşun.”

Trakya’da Bulunan İmam Hatip Okullarının İlk Mezunu

İmam Hatip Liselerinin tarihçesiyle ilgili bilgiler de veren Hasan Gümüş, Trakya’da ilk İmam Hatip okulunun 1967 yılında açılan Edirne İmam Hatip Okulu olduğunu belirterek kendisinin burasının ilk öğrencilerinden biri ve diploma numarası ‘1’ olarak ilk mezunu olduğunu söyledi.

Programın sonunda söz alan okul müdürü Salahattin Arslan, öğrencilerin programı ilgiyle takip ettiğini belirterek Hasan Gümüş’e teşekkür etti.

1

2

3

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.