Anasayfa Haber ve Duyurular Haberler KIRCAALİ’DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

PostHeaderIcon KIRCAALİ’DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

1
Bulgaristan Kırcaali Bölge Müftülüğünün davetlisi olarak geldiği Kırcaali’de düzenlenen Kutlu Doğum programında konuşan Vakfımız kurucusu Hasan Gümüş “Kırcaalili kardeşleriyle Peygamber Efendimizi anmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi. Hasan Gümüş, programın gerçekleştirildiği Biznes İnkübatör Salonuna gelişinde Kırcaali belediye Başkanı Hasan Aziz ve yetkililer tarafından karşılandı. Kırcaali halkının yoğun ilgi gösterdiği programa, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed’in yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci, Bulgaristan Müslümanları Yüksek İslam Şura Başkanı Şabanali Ahmet, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Fikret Karaman, Haskovo Bölge Müftüsü Basri Eminefendi, Krumovgrad (Koşukavak) Bölge Müftüsü Nasuf Nasuf, Ak Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) İl Başkanı ve Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve mevlidi şeriften pasajların okunduğu programda Kırcaali Müftülüğü Kız Kuran Kursu öğrencileri ile Mestanlı İlahiyat Lisesi öğrencileri Peygamber Efendimizle ilgili şiirler ve ilahiler seslendirdi.

Yaklaşık üç saat süren ve katılımcılar tarafından sonuna kadar ilgi ile takip edilen programın sonunda etli pilav ve ayran ikram edildi. Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmed, ilahi grubunun kıyafetlerini temin eden ve yemek ikramını yapan Vakfımıza katkılarından dolayı teşekkür etti.

1

3

4

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.