Anasayfa Haber ve Duyurular Haberler VAKIF HAFTASI

PostHeaderIcon VAKIF HAFTASI

1
Her yıl mayıs ayında kutlanan Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında Vakfımız tarafından da bir kutlama programı gerçekleştirildi. Programda Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Mustafa Şentürk “Vakı
f ve İktisat” konulu bir sunum yaptı. Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa başta Vakfımız kurucusu Hasan Gümüş olmak üzere Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Trakya Şefkateli Derneği Başkanı Şakir Esendir, Vakfımız kurucuları ve yöneticileri ile çok sayıda vakıf gönüllüsü katıldı.

Açılışta konuşan Vakfımız mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme yürürlükteki vakıflar mevzuatına göre Edirne ve Trakya’da kurulan ilk yeni vakıf olduklarını belirterek vefat eden vakıf gönüllüleri rahmetle andıklarını kaydetti. Vakıf müessesesinin bizim medeniyetimize has dini kaynaklı bir iyilik ve yardımlaşma kurumu olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Şentürk, vakıfların Kuran-ı Kerim’de yer alan, iyilik, yardımlaşma, sadaka gibi kavramların somutlaşmış halleri olduğunu vurguladı.
Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren de program için Vakfımıza teşekkür ederek Mustafa Şentürk’e günün anısına hediye takdim etti. Programın sonunda Vakfımız kurucusu Hasan Gümüş “Önce Dinle” isimli yeni çıkan kitabını imzaladı.

1

2

3

4

5

6

7

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.