Anasayfa Haber ve Duyurular Haberler MAKEDONYA’DA KUTLU DOĞUM

PostHeaderIcon MAKEDONYA’DA KUTLU DOĞUM

1
Vakfımız kurucusu Hasan Gümüş, Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Genç Kalemler Derneği işbirliği ile Makedonya’nın Gostivar şehrinde düzenlenen kutlu doğum programına katıldı. Makedonya’da çeşitli temaslarda bulunan Hasan Gümüş Doğu Makedonya’da Dedeli Köyü’nü ziyaret ederek İştip’te bulunan Kadın Ana Camiinde düzenlenen programda İştipli Müslümanlara hitap etti. Hasan Gümüş ve beraberindeki heyet Üsküp’te Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği, Matüsite
b (Makedonya Türk sivil Toplum Teşkilatları Birliği), Ensar Derneği, Vrapçişte’de bulunan Selamet Derneği ve Gostivar Aşağı Banisa’da bulunan Genç Kalemler Derneğini de ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

Gostivar Kültür Evi’nde düzenlenen Kutlu Doğum programında Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şentürk bir konuşma yaptı. Genç Kalemler Derneği başkanı Onur Abdi’nin açılış konuşmasıyla başlayan programda katılımcılara hitap eden Hasan Gümüş konuşmasında Peygamber Efendimiz için yazılmış naatlardan çeşitli örnekler sundu. Programda Aşağı Banisa Tiyatro Grubu’nun sergilediği oyun ile Aşağı Banisalı çocuklardan oluşan grubun seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı. Protokolden ve halktan yoğun katılımın olduğu programa Sırbistan’ın Sancak Bölgesinden gelen Novi Pazar İlahiyat Fakültesi dekanı Enver Giciç ile Boşnak Kültür Birliği başkanı Dr. Admir Muratoviç de katıldı.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.