Anasayfa Soru ve Cevaplar

PostHeaderIcon Soru Cevap

PostHeaderIcon Seyahatte Namaza Dair Bir Soru

Soru: Selamün Aleyküm Hocam. Şehirlerarası otobüsle seyahat ediyordum, yaşanan aşırı trafik sıkışıklığından dolayı otobüs otogara ikindi vaktinin girmesine müteakip gelebildi. Otobüs dolu ve sıkışık olduğundan dolayı oturduğum yerden de namazımı eda edemedim, bu durumda ne yapmalıyım? kılamadığım öğle namazınım hükmü nedir? Öğle namazımı nasıl eda etmem gerekir?

PostHeaderIcon Namaza Dair Bir Soru

Soru:  Selamün aleyküm hocam. Namaza sonradan yetişen bir kişi namazını nasıl tamamlar .
Mesela dört rekatlik bir namazın dördüncü rekatında yetişirse hangi sureleri okuyarak namazını tamamlar.

Cevap: İmamla birlikte namaza başlamayan, ikinci, üçüncü veya dördüncü rekatlarda imama uyan kimseye mesbuk denir. Mesbuk ile ilgili ilmihal kitaplarında tafsilatlı açıklamalar vardır. Biz burada mesbuk ile ilgili genel kuralları bildireceğiz.

PostHeaderIcon Müslüman Bir Hanımın Giyiminde Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Soru:  Esselamu aleyküm Hocam, kadınlar için giyimde bidat olan ve sünneti seniyeye uymayan şeyler nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim. ALLAH C.C razı olsun.

PostHeaderIcon Bireysel Emeklilik

Soru: Hocam ben BES (Bireysel Emeklilik Sigortası) uygulaması hakkında fikrinizi öğrenmek istiyorum. Bildiğim kadarı ile, malum sistem sigortalıdan kestiği aidatları yatırım fonları, tahvil, bono vs. yerlerde değerlendirip en az 10 yıl aidat yatırmak koşulu ile 56 yaşından itibaren emekli maaşı bağlıyor. Dinimize göre bu konudaki hüküm nedir?

PostHeaderIcon Evde fotoğraf asmak

Soru: Evde fotoğraf asmak, bir yere koymak uygun mudur?

Cevap: Fotoğraf asmanın hükmü, fotoğrafın cinsine göredeğişir. Manzara, tarihi yapılar, dağ, orman gibi fotoğrafların asılmasındaher hangi bir sakınca yoktur.

Daha Fazla İçerik...
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 Sonraki > Son >>
Sayfa 1 - 4

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2017 YILI 2. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ