Anasayfa Faaliyetler

Mimar Sinan Vakfı

Balkan Kültür Merkezi

29. 03. 2014

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜ”

Kamil BERSE

Dersaadet Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Platformu Başkanı

Çay Sohbeti

Katılımcı Öğrenciler

16:00-17.00

PostHeaderIcon BALKANLARDA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

9Vakfımızın katkılarıyla Bulgaristan'ın Şumnu ve Makedonya'nın Gostivar şehirlerinde düzenlenen kutlu doğum programları binlerce Rumelili Peygamber sevdalısının katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılara hitap eden Vakfımız kurucusu Hasan Gümüş yaptığı konuşmalarda asırlar sonra ve binlerce kilometre uzakta Peygamber Efendimizi, Rumelili kardeşleriyle birlikte anmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Peygamber Efendimizin hayatının son günlerinde ümmetine "namaza ve aile yapısına dikkat edin" uyarısında bulunduğunu hatırlatan Hasan Gümüş şunları söyledi: "Biz Balkanlarda, Edirne'de, Şumnu'da, Tuna'da, Deliorman'da, Filibe'de, Gostivar'da, Vardar'da ezanlarımızla yaşadık, güzel Türkçemizle yaşadık, Peygamber Efendimizle yaşadık, aile düzenimize sahip çıkmakla yaşadık. Eğer buralarda hayatiyetimizi devam ettireceksek yine aynı değerlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz."

PostHeaderIcon GÜNDEM BALKANLAR

5Vakfımızın düzenlediği Bulgaristan ve Batı Trakya’daki Müslümanların durumunun masaya yatırıldığı panel programı Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Başta Vakfımız kurucusu Hasan Gümüş olmak üzere çok sayıda dinleyicinin katıldığı programda ilk olarak Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet ve Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet birer konuşma yaptılar. İki yıllık bir dernek olmalarına rağmen yüzlerce üyesiyle Batı Trakya’nın etkin ve saygın bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Mehmet Emin Ahmet müftülük ve eğitim konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Balkanlarda en çok din ve dil alanında sorun yaşandığını vurgulayan Fehim Ahmet de, Batı Trakya’da düzenledikleri Kuran kursları özelinde açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

PostHeaderIcon YARDIMLAR SURİYE’YE GÖNDERİLDİ

3

İç savaşın halen devam ettiği Suriye’deki mağdur durumda bulunan insanlar için toplanan nakdi yardım gönderildi. Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları ve kamu kurumlarıyla ortaklaşa olarak Türkiye genelinde düzenlenen ve hedef kitlesi Türkiye sınırları dışında bulunan Suriyeliler olan “Suriye İçin Bir Ekmek” kampanyasına Edirne’den Vakfımız da destek vermişti. Vakfımız tarafından toplanan 5.010,00 liralık nakdi yardım kampanyanın düzenleyicilerinden Deniz Feneri Derneği aracılığıyla gönderildi.

www.mimarsinanvakfi.org
www.facebook.com/mimarsinanvakfi.org

PostHeaderIcon BULGARİSTAN’A KURAN-I KERİM HEDİYESİ

kırcaali1-

Bulgaristan’da bulunan İmam Hatip Liselerinde eğitim gören öğrencilere gönderilen Kelime Mealli Kur’an-ı Kerim ve Tecvidli Elifbe kitapları Vakfımız tarafından yerlerine ulaştırıldı. “Rayiha Yayıncılık” tarafından basılan ve yardımseverlerin katkılarıyla temin edilen 350 adet Kur’an-ı Kerim ile 850 adet Elifbe kitabı Kırcaali-Mestanlı, Rusçuk ve Şumnu’da bulunan İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrencilerin tamamına tek tek teslim edildi.

Daha Fazla İçerik...
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sonraki > Son >>
Sayfa 1 - 9

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2017 YILI 2. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ