Anasayfa Faaliyetler Sosyal GNDEM BALKANLAR

PostHeaderIcon

5Vakf?m?z?n dzenledi?i Bulgaristan ve Bat? Trakyadaki Mslmanlar?n durumunun masaya yat?r?ld??? panel program? Balkan Kltr Merkezi Konferans Salonunda gerekle?tirildi. Ba?ta Vakf?m?z kurucusu Hasan Gm? olmak zere ok say?da dinleyicinin kat?ld??? programda ilk olarak Bat? Trakya ?mam Hatip Lisesi Mezunlar? ve Mensuplar? Derne?i Ba?kan? Mehmet Emin Ahmet ve Gmlcine Seilmi? Mft Yard?mc?s? Fehim Ahmet birer konu?ma yapt?lar. ?ki y?ll?k bir dernek olmalar?na ra?men yzlerce yesiyle Bat? Trakyan?n etkin ve sayg?n bir sivil toplum kurulu?u olduklar?n? belirten Mehmet Emin Ahmet mftlk ve e?itim konular?yla ilgili a?klamalarda bulundu. Balkanlarda en ok din ve dil alan?nda sorun ya?and???n? vurgulayan Fehim Ahmet de, Bat? Trakyada dzenledikleri Kuran kurslar? zelinde a?klama ve de?erlendirmelerde bulundu.

Daha sonra krsye Bulgaristan Yksek ?slam ?uras? Ba?kan? ?aban Ali Ahmet, K?rcaali Blge Mfts Beyhan Ahmet ve Haskova Blge Mfts Basri Eminefendi geldi. ?ura Ba?kan? ?aban Ali Ahmet de Bulgaristandaki Mslmanlar?n tarihi gemi?i ve mevcut din hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi.

Program?n ard?ndan Balkan Kltr Merkezinde devam eden kermese kat?lan konu?mac?lar daha sonra Edirneden ayr?ld?lar.

www.mimarsinanvakfi.org
www.facebook.com/mimarsinanvakfi.org