Anasayfa Faaliyetler Sosyal GÜNDEM BALKANLAR

PostHeaderIcon GÜNDEM BALKANLAR

5Vakfımızın düzenlediği Bulgaristan ve Batı Trakya’daki Müslümanların durumunun masaya yatırıldığı panel programı Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Başta Vakfımız kurucusu Hasan Gümüş olmak üzere çok sayıda dinleyicinin katıldığı programda ilk olarak Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet ve Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet birer konuşma yaptılar. İki yıllık bir dernek olmalarına rağmen yüzlerce üyesiyle Batı Trakya’nın etkin ve saygın bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Mehmet Emin Ahmet müftülük ve eğitim konularıyla ilgili açıklamalarda bulundu.  Balkanlarda en çok din ve dil alanında sorun yaşandığını vurgulayan Fehim Ahmet de, Batı Trakya’da düzenledikleri Kuran kursları özelinde açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra kürsüye Bulgaristan Yüksek İslam Şurası Başkanı Şaban Ali Ahmet, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Ahmet ve Haskova Bölge Müftüsü Basri Eminefendi geldi. Şura Başkanı Şaban Ali Ahmet de Bulgaristan’daki Müslümanların tarihi geçmişi ve mevcut din hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi.

Programın ardından Balkan Kültür Merkezinde devam eden kermese katılan konuşmacılar daha sonra Edirne’den ayrıldılar.

www.mimarsinanvakfi.org
www.facebook.com/mimarsinanvakfi.org

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.