Anasayfa Faaliyetler Sosyal BALKANLARDA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

PostHeaderIcon BALKANLARDA KUTLU DOĞUM COŞKUSU

9Vakfımızın katkılarıyla Bulgaristan'ın Şumnu ve Makedonya'nın Gostivar şehirlerinde düzenlenen kutlu doğum programları binlerce Rumelili Peygamber sevdalısının katılımıyla gerçekleştirildi. Katılımcılara hitap eden Vakfımız kurucusu Hasan Gümüş yaptığı konuşmalarda asırlar sonra ve binlerce kilometre uzakta Peygamber Efendimizi, Rumelili kardeşleriyle birlikte anmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Peygamber Efendimizin hayatının son günlerinde ümmetine "namaza ve aile yapısına dikkat edin" uyarısında bulunduğunu hatırlatan Hasan Gümüş şunları söyledi: "Biz Balkanlarda, Edirne'de, Şumnu'da, Tuna'da, Deliorman'da, Filibe'de, Gostivar'da, Vardar'da ezanlarımızla yaşadık, güzel Türkçemizle yaşadık, Peygamber Efendimizle yaşadık, aile düzenimize sahip çıkmakla yaşadık. Eğer buralarda hayatiyetimizi devam ettireceksek yine aynı değerlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz."

Programlara başta Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Kasap, Trakya Şefkateli Derneği Başkanı Şakir Esendir ile aralarında Edirne Müftü Yardımcısı İbrahim Memiş, Ak Parti İl Başkanı Av. Müjdat Kahve, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, İl Genel Meclisi üyesi Nedret Akbulut'un da bulunduğu Edirne'den bir grup da katıldı. Bulgaristan Deliorman bölgesinde gerçekleştirilen, çevre şehir ve köylerden çok sayıda kişinin katıldığı açık hava programı Şumnu Bölge Müftüsü Mesut Mehmet'in açılış konuşmasıyla başladı. T.C. Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy'un yanısıra çevre bölgelerden müftü ve belediye başkanlarının da katıldığı programda Edirne Müftülüğü ve Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu personelinden oluşan koro ile yerli bir müzik grubu da tasavvuf müziği konseri verdi.

Bulgaristan'daki programın ardından Makedonya'ya geçen heyet, Gostivar Kültür Evi'nde gerçekleştirilen kutlu doğum programına katıldı. Genç Kalemler Derneği'nin düzenlediği ve Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, İstanbul Gostivarlılar Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Çup'un yanısıra çok sayıda kişinin katıldığı program Genç Kalemler Başkanı Onur Abdi'nin konuşmasıyla başladı. Hasan Gümüş'ün duygu ve heyecan yüklü konuşmasının ardından Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu ses sanatçısı Canip Kaldan yönetimindeki Edirne'den katılan ilahi grubu ve Genç Kalemler Çocuk Grubu tasavvuf müziğinden eserler seslendirdi. Programda Genç Kalemler Tiyatro Grubu da bir tiyatro gösterisi sahneledi.

(BULGARİSTAN)

(MAKEDONYA)

www.mimarsinanvakfi.org
www.facebook.com/mimarsinanvakfi.org

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
2018 YILI 1. DÖNEM SOHBETÇİ LİSTESİ

Edirne Mimar Sinan Vakfı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi program özeti için tıklayınız...

Uluslarası Öğrenciler Akademisi başvuru formu için tıklayınız...

YTB-EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI 2016

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Edirne Mimar Sinan Vakfının bu sene 3. cüsü düzenlediği Edirne Uluslararası Öğrenciler Akademisi Edirne’de yükseköğrenim gören Uluslararası Öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesini, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulmasını hedefleyen bir eğitim programıdır.