Vakfimizin Katkilariyla Fotoğraf Sergisi Açildi

Vakıflar Haftası kapsamında vakfımızın sponsorluğunda düzenlenen “A’lâ – Tarihin Yapraklarında Selimiye” adlı fotoğraf sergisi Selimiye Vakıf Müzesi’nde törenle açıldı. 05 Mayıs 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilen açılışa başta Edirne Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, Edirne Mimar Sinan Vakfı başkanı Fatih Erel, Ak Parti Edirne il başkanı Av. Müjdat Kahve, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, çeşitli vakıf temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sergide yer alan fotoğraflarının bazılarının hiç bir yerde yayınlanmadığını ifade eden Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, sergide toplam 32 fotoğrafın yer aldığını bildirdi. 1900’lü yılların başından 1980’li yıllara kadar çekilip arşivlenmiş fotoğrafların sergilenmesiyle, bir dünya şaheseri olan Selimiye’nin dünü ve bugünü hakkında Edirne halkına ışık tutacağını ifade eden Özer, bu fotoğrafları gün yüzüne çıkarmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi

Özer, sergi sponsorluğunun Edirne Mimar Sinan Vakfına yakışacağını düşünerek teklifte bulunduklarını, tereddüt göstermeden katkıda bulunan Edirne Mimar Sinan Vakfı’na da teşekkür ettiklerini kaydetti.

Bölge Müdürü Özer, çoğu siyah beyaz olan fotoğrafların, Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Edirne Müzesi Müdürlüğü arşivlerindeki binlerce fotoğraf arasından seçilerek sergilenmeye değer görüldüğünü ifade etti.

Vakıf başkanı Fatih Erel de yaptığı açıklamada, vakıf medeniyeti ve kültürünün yaşaması konusunda Edirne Mimar Sinan Vakfı olarak gayret gösterdiklerini, bu yöndeki çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.