Faaliyetler

Çare olmak, yaralara merhem, açlara aş, evsizlere mesken olmak, yürüyen, sürünen hayvanlara, uçan kuşlara merhamet elini uzatmak… Gönlü açmak, kapıyı aralamak, sofrayı paylaşmak.

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI KURUCULARI ADINA

Medeniyetimizin kutup yıldızları vardır. Edebiyatta, sanatta, ilimde, tefekkürde, hukukta, siyasette kutup yıldızlarımız… Vakıf eserlerimizin inşasında kutup yıldızımız ise Mimar Sinan’ dır. Bundan dolayı vakfımızın adını Mimar Sinan koyduk. Mimar Sinan Edirne’ dedir. Mimar Sinan İstanbul’dadır. Mimar Sinan Anadolu’dadır. Mimar Sinan Afrika’dadır, Balkanlar’dadır. Mimar Sinan bizim coğrafyamızın her yerindedir.

Hasan GÜMÜŞ

Mahmut Toptaş Konferansi

Tüm insanlığın kurtuluşunun ve dünya barışının sağlanmasının yolunun İslam’dan geçtiğini belirten gazeteci yazar Mahmut Toptaş, Allah yolunda her müslümanın ferdi olarak yapabileceği mutlaka bir şeyler olduğunu vurguladı. Edirne Mimar Sinan Vakfı Din Görevlileri Platformu’nun düzenlediği konferansa katılmak üzere Edirne’ye gelen İstanbul emekli vaizi Mahmut Toptaş, Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yaptığı konuşmada soğuk ve yağışlı havaya rağmen kendisini dinlemeye gelen kalabalık bir dinleyici grubuna hitap etti.

Sigara Ile Mücadele

Edirne Mimar Sinan Vakfı Öğretmenler Platformu’nun düzenlediği aylık etkinlikler kapsamında mart ayında Vakfımızda, alanında profesörlük unvanı alarak insanlığa ve sivil toplum örgütleri aracılığı ile halk sağlığına büyük katkı ve hizmetleri olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Celal Karlıkaya konuk oldu. Bu ayki etkinlikte Yeşilay Derneği Edirne Temsilciliğinin de katkıları oldu. Yeşilay Derneği Edirne Temsilcisi Sebahattin Bilgiç, Öğretmenler Palatformu’na toplum sağlığına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek, Yeşilay’ın hedeflerinden bahsetti.

“Stratejik Derinlik” Üzerine

Rumeli Gençlik Grubu kültür programlarına devam ediyor. Kültür buluşmalarının bu haftaki programında Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ‘Stratejik Derinlik’ isimli kitabı masaya yatırıldı. Program 30 Nisan 2010 Cuma günü akşamı Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Vakfimizin Katkilariyla Fotoğraf Sergisi Açildi

Vakıflar Haftası kapsamında vakfımızın sponsorluğunda düzenlenen “A’lâ – Tarihin Yapraklarında Selimiye” adlı fotoğraf sergisi Selimiye Vakıf Müzesi’nde törenle açıldı. 05 Mayıs 2010 Çarşamba günü gerçekleştirilen açılışa başta Edirne Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, Edirne Mimar Sinan Vakfı başkanı Fatih Erel, Ak Parti Edirne il başkanı Av. Müjdat Kahve, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, çeşitli vakıf temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

28 Nisan’da Selimiye Meydaninda

Vakfımız bu yıl Peygamber Efendimizi (sav) Selimiye Meydanı’nda görkemli bir programla anacak. Peygamber Efendimizin (sav) dünyaya teşriflerinin 1441. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilecek olan programda Mehteran-ı Eyüp Sultan konser verecek. Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş’ün de bir konuşma yapacağı programda katılımcılara etli pilav, ayran ikram edilecek ve çocuklara oyuncak hediyeler dağıtılacak. Tüm halkımızı eş, dost ve çocuklarıyla kutlu doğum şölenimize bekliyoruz.

Ağiz Ve Diş Sağliği Semineri

Rumeli Gençlik Grubu üyelerine yönelik olarak düzenlenen “Ağız ve Diş Sağlığı” konulu seminer 10 Mart 2012 günü Güldeste binasında gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi diş hekimlerinden Dt. Alpaslan Bülbül katıldı. Bülbül konuşmasında çeşitli istatistiki bilgiler vererek ağız ve diş sağlığının ülkemizde son derece ihmal edilen bir konu olduğunu belirtti. Misvak kullanmanın önemine de değinen Bülbül, “Diş fırçasının yanı sıra misvak da kullanmamız gerekir. Misvakın diş temizliğindeki önemi bugün bilimsel olarak da tespit edilmiştir. Bundan binbeşyüz yıl önce misvakla devamlı olarak ağız ve diş temizliği yapan ve bunu ümmetine öğütleyen bir Peygamberin takipçisi olduğumuz iddiasında olan bizlerin durumu içler acısı.” dedi.

Siyer Okumalarinin Konuğu Fehim Ahmet Oldu

Rumeli Gençlik Grubu tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen ve Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş’ün katılımıyla her hafta pazar günü gerçekleştirilen Siyer Okumaları programının şubat ayının son haftasındaki konuğu Batı Trakya’dan Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet oldu. 26 Şubat 2012 günü Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Fehim Ahmet’i takdim eden Hasan Gümüş “Bugünlerde yapacağımız umre ziyaretine gidiş günümüz belli olmadığı için programı devam ettirmesi için Fehim Ahmet’i davet ettim. Fehim Ahmet Hoca, Vakfımızın kuruluşunda emeği olanlardan ve Vakfımızın ilk mezunlarındandır. Katıldığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin Mülki Idare Sistemi Ve Edirne

Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner’in konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’nin Mülki İdare Sistemi ve Edirne” konulu söyleşi programı 24 Şubat 2012 günü Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa başta Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere daire amirleri, üniversite öğrencileri ve çok sayıda Vakfımız gönüllüsü katıldı.

Bölge Toplantisi

Edirne ve Trakya bölgesinde faaliyet gösteren kardeş kuruluşların temsilcilerinin ve vakfımız gönüllülerinin bir araya geldiği program, yeni hizmete giren Güldeste binasında 26 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirildi. Güldeste binasında ilk defa düzenlendiği için yeni hizmet binasının açılışı niteliği taşıyan programa soğuk ve yağışlı havaya rağmen yoğun bir katılım oldu. Programa başta Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere Kırklareli İnsani değerleri Yaşatma Derneği, Lüleburgaz Sosyal Oluşum ve Yardımlaşma Derneği, Çorlu Sosyal Oluşum ve Yardımlaşma Derneği, Muratlı Balkan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Saray Sosyal Oluşum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri ve temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Vakfımız gönüllüsü katıldı.

“Rengarenk Edirne” Resim Sergisi

Kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Gazeteci Ressam Nazmi Metin’in çalışmalarının sergilendiği “Rengarenk Edirne” isimli resim sergisi başladı. Balkan Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış kokteyli Edirne Valisi Gökhan Sözer’in katılımıyla gerçekleştirildi. 17 Ekim 2011 günü saat 18.00 de gerçekleştirilen açılışa başta vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere, Ak Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve, Vakfımız mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme, Gençlik ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ve bir grup sanatsever katıldı.

Bati Trakya Ve Makedonya’da Iftar Zamani

Vakfımız Batı Trakya ve Makedonya’da iftar programları gerçekleştirdi. Batı Trakya’nın Gümülcine ve Makedonya’nın Gostivar şehirlerinde yapılan programlara başta Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere Vakfımız mütevelli heyet üyeleri temsilcileri ve gönüllülerinden oluşan bir heyet katıldı. Düzenlendiği bölgelerin üst düzey yöneticileri ve ileri gelenlerinin de katıldığı programlar büyük bir coşku ve heyecan içinde geçti.

Gümülcine – Batı Trakya

Gümülcine’deki iftar programı 12 Ağustos Cuma günü akşamı bir otelde gerçekleştirildi. Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş aynı gün Gümülcine Merkez Eski Camide Cuma namazı öncesi vaaz verdi. Ramazan ayının önemi ve Ramazan’da değerlendirilmesi gereken fırsatlardan bahseden Gümüş’ün konuşması ile takip edildi. Duygulu anlar yaşadığını ifade eden Hasan Gümüş öğrencilerinden olan müftü yardımcısı Fehim Ahmet’e davetinden dolayı teşekkür etti.

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI

"Mülkün Gerçek Sahibi Yaratıcısıdır"

Yaratıcı, mülkün yönetimini geçici sürelerle insanlara bırakmıştır. İnsanların kendilerine tahsis edilen mülkü kişisel mülk olmaktan çıkararak, yararını mahlükata bağışlamalarına vakıf denir. Vakfın mülkiyeti Cenab-ı Allah’a, yararı mahlûkata aittir. Vakıf diğergamlıktır. Vakıf merhamettir. Vakıf şefkattir. Vakıf paylaşmadır. Vakıf hizmettir. Şu bir gerçektir ki; merhamet edene merhamet edilir, derde merhem olanın derdine merhem olunur, şefkat edene şefkat edilir, hizmet edene hizmet edilir.

EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI

BİZE YAZIN

ADRES

Babademirtaş Mah, Mimar Sinan Cad, Hatice Hatun Sok,No:4, Selimiye Camii Otoparkı Yanı