EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI KURUCULARI ADINA
Medeniyetimizin kutup yıldızları vardır. Edebiyatta, sanatta, ilimde, tefekkürde, hukukta, siyasette kutup yıldızlarımız… Vakıf eserlerimizin inşasında kutup yıldızımız ise Mimar Sinan’ dır. Bundan dolayı vakfımızın adını Mimar Sinan koyduk. Mimar Sinan Edirne’ dedir. Mimar Sinan İstanbul’dadır. Mimar Sinan Anadolu’dadır. Mimar Sinan Afrika’dadır, Balkanlar’dadır. Mimar Sinan bizim coğrafyamızın her yerindedir.
Hasan GÜMÜŞ
“Stratejik Derinlik” Üzerine
Rumeli Gençlik Grubu kültür programlarına devam ediyor. Kültür buluşmalarının bu haftaki programında Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ‘Stratejik Derinlik’ isimli kitabı masaya yatırıldı. Program 30 Nisan 2010 Cuma günü akşamı Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Sigara Ile Mücadele
Edirne Mimar Sinan Vakfı Öğretmenler Platformu’nun düzenlediği aylık etkinlikler kapsamında mart ayında Vakfımızda, alanında profesörlük unvanı alarak insanlığa ve sivil toplum örgütleri aracılığı ile halk sağlığına büyük katkı ve hizmetleri olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Celal Karlıkaya konuk oldu. Bu ayki etkinlikte Yeşilay Derneği Edirne Temsilciliğinin de katkıları oldu. Yeşilay Derneği Edirne Temsilcisi Sebahattin Bilgiç, Öğretmenler Palatformu’na toplum sağlığına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek, Yeşilay’ın hedeflerinden bahsetti.
Siyer Okumalarinin Konuğu Fehim Ahmet Oldu
Rumeli Gençlik Grubu tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen ve Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş’ün katılımıyla her hafta pazar günü gerçekleştirilen Siyer Okumaları programının şubat ayının son haftasındaki konuğu Batı Trakya’dan Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet oldu. 26 Şubat 2012 günü Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Fehim Ahmet’i takdim eden Hasan Gümüş “Bugünlerde yapacağımız umre ziyaretine gidiş günümüz belli olmadığı için programı devam ettirmesi için Fehim Ahmet’i davet ettim. Fehim Ahmet Hoca, Vakfımızın kuruluşunda emeği olanlardan ve Vakfımızın ilk mezunlarındandır. Katıldığı için teşekkür ediyoruz” dedi.
El-Fikh Ul-Ekber Dersleri
Rumeli Gençlik Grubu tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen inanç sistemimizin temellerini konu alan seminer programı tamamlandı. Sekiz...
Fetih Konferansi
Tasavvuf Korosu Konseri
Yaz etkinlikleri çerçevesinde yürütülen faaliyetler sonucunda Tasavvuf Korosu oluşturduk.
Eğitim Faaliyetlerine Bakış
Edirne Mimar Sinan Vakfı kurulduğu 1987 yılından bu yana sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarını arttırarak devam etmektedir.Her yıl...
Kültür Ve Sanat Etkinlikleri
Dersliklerde çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri yapılmaktadır.
Yaz Etkinlikleri
Edirne Mimar Sinan Vakfı Yaz aylarında ise; ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin tatilde boş vakitlerini daha...
Kermes Ve Bilgilendirme Çalışmaları
Yıl içerisinde düzenlenen Kermes Faaliyetleri ile elde edilen gelirler Eğitim faaliyetlerinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarını...
Ramazan’a Dair En Eski Türkçe Eser
Ramazan-ı şerif… Bu rahmet ve mağfiret ayı, bu müstesna ibadet ve niyaz mevsimi üzerine, yüzyıllardır kim bilir nice yazar sayfalar doldurmuş, nice vâiz ve hatip konuşmalar düzenlemiştir. Çok zengin olan Türk edebiyatında bunların en güzellerinden biri de Behçetü’l-Hadâik adlı sevimli ve renkli eserde bulunuyor.
Şimdi eseri kısaca tanıtalım:
Varlığı 1945 yılında keşfedilmiş olan bu antika değerindeki kitap, halen Ankara, İstanbul ve Almanya üniversiteleri Türkiyat araştırıcıları tarafından tetkik edilmektedir; çünkü Türk dili ve edebiyat tarihi bakımından son derecede mühim sayılıyor. Büyük bir ihtimalle Anadolu Selçukluları zamanında yazılmış olup, maalesef olgun ve bilgin yazarının kimliği kesinlikle tespit edilememiştir. Elde bulunan (biz 4 tanesini bilmekteyiz) yazma nüshalarının en eskisi 703 hicri / 1303 miladi tarihini taşır ve faksimile olarak neşredilmiştir. Behçetü’l-Hadâyık, (Nşr. Prof. İsmail Hikmet ERTAYLAN), İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Yayınları 859, İstanbul 1960.
EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
"Mülkün Gerçek Sahibi Yaratıcısıdır"
Yaratıcı, mülkün yönetimini geçici sürelerle insanlara bırakmıştır. İnsanların kendilerine tahsis edilen mülkü kişisel mülk olmaktan çıkararak, yararını mahlükata bağışlamalarına vakıf denir. Vakfın mülkiyeti Cenab-ı Allah’a, yararı mahlûkata aittir. Vakıf diğergamlıktır. Vakıf merhamettir. Vakıf şefkattir. Vakıf paylaşmadır. Vakıf hizmettir. Şu bir gerçektir ki; merhamet edene merhamet edilir, derde merhem olanın derdine merhem olunur, şefkat edene şefkat edilir, hizmet edene hizmet edilir.
Edirne Mimar Sinan Vakfı
Takip Edin...
Haber & Duyuru
Sohbetler
Soru & Cevap
Sohbet Takvimi
EDİRNE MİMAR SİNAN VAKFI
BİZE YAZIN
ADRES
+90 ( 284 ) 213 06 03
bilgi@mimarsinanvakfi.org