‘2010 Kermesi’miz Başliyor

Vakıf çalışmalarımıza destek amacıyla her yıl ilkbaharda düzenlediğimiz kermesimiz bu yıl da 28 Nisan 2010 Çarşamba günü başlıyor. Vakfımızı Serhatlı Hanımlar Grubu’nun gayretleriyle düzenlenen ve 07 Mayıs’a kadar on gün boyunca sürecek kermes, Selimiye Camii yanında bulunan Balkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Edirne Mimar Sinan Vakfı başkanı Fatih Erel konuyla ilgili yaptığı açıklamada vakıf çalışmalarının gönüllülük esasına dayandığını vurgulayarak “ Edirne Mimar Sinan Vakfı olarak, vakfın kurulduğu 1987 yılından bu yana Edirne’nin kültürel hayatına büyük katkılar sağlayan konferanslar, paneller, açık oturumlar toplantılar düzenledik ve yeni programlar yapmaya devam ediyoruz. Her yıl yüksek öğrenim öğrencilerine burslar veriyoruz.. Fakir ailelere gıda ve yakacak yardımlarında bulunuyoruz Yaz aylarında 12-15 yaş aralığındaki öğrencilere altı haftalık yaz kursları düzenliyoruz. Bu kurslara yurtdışından da katılımlar olmaktadır. Ramazan aylarında yurtiçinden ve yurtdışından gelen misafirlerimize iftarlar veriyoruz. Bütün bu faaliyetlerimizi bize yapılan bağışlar ve vakfımızı seven hanım kardeşlerimizin düzenledikleri el emeği göz nuru ürünleri kermeslerle sağlamaktayız. Edirneli hemşehrilerimizi 28 Nisanda başlayacak kermesimize bekliyoruz. ” dedi.

Kermesin ilk günü 28 Nisan 2010 Çarşamba günü Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda bir de bayanlara yönelik ‘Kur’an-ı Kerim’i Anma’ programı gerçekleştirilecek. Yaklaşık bir yıl boyunca bayanlara yönelik düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler seminerlerini takip eden katılımcıların hazırladığı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve şiirler seslendirileceği programda katılımcılara belgeleri verilecek.

Her gün 10.00 ila 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak olan kermeste, mantı, gözleme, tatlı çeşitleri gibi el ürünü gıdaların yanı sıra el sanatlarından kırtasiyeye, süs ve hediyelik eşyalardan çocuk giyimine kadar çok çeşitli ürünler vakıf yararına satışa çıkarılacak.