Balkan Seyahati

Bulgaristan, Makedonya ve Kosova’yı kapsayan Balkan ülkeleri gezisi 25-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Geziye başta Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucusu Hasan Gümüş olmak üzere bazı vakıf mensuplarının yanı sıra Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği’nden de (Kidyad) katılım oldu. 08 Ekim 2009 Perşembe günü de, Edirne Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonunda gezi notları ve hatıraların anlatıldığı bir program düzenlendi.

Geziye katılan vakfımız mütevelli heyeti üyesi Muharrem İnan’ın sunumuyla gerçekleştirilen ve yoğun katılımın gözlendiği programda fotoğraflardan oluşan bir de slâyt gösterisi yapıldı. (Slayt Gösterisini İzlemek için tıklayınız.)

Allah Teala’nın Kur’an-ı Kerim’in birçok yerinde “Yeryüzünde gezip dolaşın, gördüklerinizden, sizden öncekilerin başına gelenlerden ibret alın” mealinde buyrukları olduğunu vurgulayan Muharrem İnan “Başta Hasan Gümüş hocamız olmak üzere, Hüseyin Süzen, Hüseyin Kasap gibi hocalarımız ve değerli dostlarımızla birlikte olunca, gezimiz çok daha anlamlı, faydalı ve verimli geçti.” dedi.

Gittikleri yerlerde Edirne Mimar Sinan Vakfı’nda yetişmiş veya bir vesileyle burada bulunmuş, buradan feyiz almış, tanıdıkları tanımadıkları birçok kişiyle karşılaştıklarını belirten İnan, vakfımızın misyonunu, önemini ve değerini çok daha iyi anladıklarını, Balkanlardaki kardeşlerimizle ilgili olarak herkesin üzerine düşen çok görevler olduğunu söyledi.

Muharrem İnan, 25 Eylül 2009 Cuma günü Hamzabeyli Sınır Kapısından Bulgaristan’a geçerek başladıkları gezi boyunca Bulgaristan’da Şumnu, Varna, Silistre, Rusçuk, Sofya, Filibe; Makedonya’da Üsküp, Kalkandelen, Gostivar, Ohri, Resne, Manastır; Kosova’ da Priştine, Mamuşa, Prizren gibi birçok şehri gezdiklerini söyleyen Muharrem İnan, dini ve manevi yönden Makedonya ve Kosova’ya göre Bulgaristan’ın daha geride olduğunu gözlemlediğini sözlerine ekledi.