Çerkezya’dan Misafirlerimiz

Karaçay Çerkezya Özerk Bölgesinden misafirlerimiz vardı. 21 Mart 2010 Pazar günü Karaçay Çerkezya bölgesinde Din Görevlisi olarak çalışan yirmi kişilik bir grup Edirne’mizi ve vakfımızı ziyaret ettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Rize Müftülüğü tarafından Çerkezya’dan gelen din görevlilerine bir ay kadar seminer ve kurs verildi. Kurs bitiminde İstanbula gelen grup İstanbul’u gezdi. Daha sonra Edirne’ye gelen grubu vakıf yetkilileri ve Mimar Sinan Vakfı Din Görevlileri Platformu  karşıladı.

Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerini büyük bir hayranlıkla gezen Karaçay din görevlileri grubu vakfımızdan faaliyetlerimizle ilgili bilgi aldılar. Mimar Sinan Vakfı gibi bir kuruluşu Çerkezya bölgesinde kurmak istediklerini model olarak vakıf faaliyetlerini çok beğendiklerini belirttiler. Edirne’de bir gün kalan Karçaylı Din Görevlileri vakfımıza teşekkür ederek akşamüzeri şehrimizden ayrıldı.