Senad Haciç Vakfimizin Misafiri Oldu

10 aralık 2011 tarihinde Bosna Hersek’in Banoviçi şehrinden Hac vazifesi için Mekke’ye gitmek üzere yaya olarak yola çıkan Boşnak Müslüman Senad Haciç Türkiye’ye ulaştı. 31 Aralık 2011 günü akşam saatlerinde yurda giriş yapan Haciç’i Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş ve mütevelli heyet üyesi Hasan Kırık Kapıkule’de karşıladı. Haciç, ertesi gün Vakfımız Balkan Kültür Merkezi’nde mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Yurda girişinden sonra akşam yemeğinin ardından Vakfımız misafirhanesinde istirahate çekilen Senad Haciç 01 Şubat 2012 Çarşamba günü düzenlenen ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda yolculuğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Senad Haciç’i Edirne Mimar Sinan Vakfı olarak Kapıkule’de karşıladıklarını ve misafir ettiklerini söyleyen Vakfımız mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme “Bugün, hemşehrimiz Fatih Sultan Mehmet Han zamanında fethedilen Bosna Hersek’ten bir evlad-ı fatihanı, kutlu yolculuğa çıkmış kutlu bir yolcuyu misafir etmekten Vakfımız ve Edirne olarak onur duyuyoruz” dedi.

Tercüman vasıtasıyla yolculuğu ile ilgili açıklamalarda bulunan Haciç, “Mübarek kutlu yolculuk için yaya olarak yola çıktım. Soğukta yolculuk zorlu ama bana ağırlık vermedi. Niyetim insanlara örnek olmak. Yolculuğum sırasında soğuktan hiç şikayet etmedim. Bulgaristan’da bir buçuk metre kar vardı. Hiç bir şeyden şikayetçi değilim. Allah’ın resulünün kabrini görmek ve mübarek yerleri ziyaret etmek istiyorum. Ellerim, kollarım kesilse bile benim niyetim sahih. Hiçbir şeyden korkmuyorum. Tek korkum kutsal topraklara varamamaktır. Dileğim dünyada katliamlar olmasın. Katliamları da protesto ediyorum.” dedi.

Balkan Kültür Merkezi önünde Vakfımız yetkilileriyle fotoğraf çektiren Haciç, bahçede şükür secdesi yaptı.

Basın toplantısının ardından Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş’ü ziyaret eden Senad Haciç, Vakfımızdan ve Edirne’den ayrıldı.