Makedonya’da Kutlu Doğum Coşkusu

Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş, beraberinde Vakıf heyetiyle birlikte Makedonya’da düzenlenen kutlu doğum programına katılarak konuşma yaptı. Genç Kalemler Derneği’nin düzenlediği ve 5 Mayıs 2011 günü Makedonya’nın Gostivar şehrinde, gerçekleştirilen programda duygulu anlar yaşandı. Programa başta Makedonya devlet bakanı Hadi Nezir, Üsküp Balkan Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hüner Şencan, TİKA Üsküp koordinatörü Mustafa Bozdemir ve Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği başkatibi Kadir Akçeşme olmak üzere yüzlerce izleyici katıldı. 6 Mayıs Cuma günü de Gostivar şehir merkezinde, üzerinde Türkçe, Arnavutça ve Makedonca hadis-i şeriflerin yazılı olduğu güller dağıtıldı.

Genç Kalemler Derneği üyesi Fatih Ali’nin sunuculuğunu yaptığı program Gostivar Aşağı Banisa imamı Hafız Sefer’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından kürsüye gelen Genç Kalemler Derneği yönetim kurulu başkanı Türker Kamberi, Peygamber Efendimizi Gostivar’da anıyor olmanın heyecanı ve mutluluğu içinde olduklarını belirterek “Her konuda ve her zaman Derneğimizin yanında olan başta Muhterem Hasan Gümüş Hocamıza ve Mimar Sinan Vakfı’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Heyette bulunan Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği başkanı Hüseyin Kasap da selamlama konuşması yaptı. Ardından, Genç Kalemler Derneği dini ve hukuki işler komisyonu başkanı Berat Mehmedi’nin yönetiminde sahne alan grup birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Daha sonra kürsüye gelen Hasan Gümüş, her yıl nisan ayında Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun çeşitli programlarla kutlandığını belirterek “Öyle ki artık nisan ayı da yetmiyor, mayıs ayına taştık, Efendimizi Makedonya’da sevenleriyle birlikte coşkuyla ve heyecanla anıyoruz” dedi.

Sevginin önemine vurgu yapan Hasan Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü: “Cenab-ı Allah ilk önce sevgiyi yaratmıştır. Sevginin ete kemiğe bürünmüş hali de Allah Teala’nın sevgilisi olan Peygamberimiz Hz. Muhammed Habibullah’tır. Biz, Peygamber Efendimizle et ile tırnak gibiyiz. Herşeyde O’nu görür, O’nu anarız. Gül O’nu temsil eder. Gülü koklayınca O’nun kokusunu alırız. Çocuklarımıza ‘Gül’lü isimler koyarız. Çocuklarımızı öpüp koklayınca O’nun kokusunu alırız. Biz O’nu seviyoruz. O da bizi seviyor. Sen Allah’ı seversen Allah seni sevmez mi? Sen Allah’ın sevgilisini seversen O seni sevmez mi? Medine-i Münevvere’den binlerce kilometre uzakta sevenleriyle birlikte Peygamberimizi anıyoruz. Peygamber aşıkları burada. İnanıyorum ki Peygamber Efendimiz de bu gece burada bizlerle birliktedir.”

Hasan Gümüş’ün konuşmasının ardından sahneye çıkan minikler grubu ilahiler söyledi. Genç Kalemler Derneği başkan yardımcısı Onur Abdi’nin yönetimindeki koronun gösterisi dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Programın sonunda Genç Kalemler Derneği yönetim kurulu başkanı Türker Kamberi ve Aşağı Banisa köyü muhtarı Hadis Hasip tarafından Hasan Gümüş’e birer teşekkürname verildi. Hasan Gümüş de başkan Türker Kamber’e Dernek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

makadonya2_2

makadonya2_1