M.S.V. Bölge Istişare Toplantisi

Trakya bölgesinin çeşitli yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı genişletilmiş istişare toplantısı, Edirne Mimar Sinan Vakfının öncülüğünde ve himayesinde, 4 Eylül 2009 Cuma günü, Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Edirne, Uzunköprü, Kırklareli, Lüleburgaz, Çorlu ve Tekirdağ-Saray'dan çeşitli kuruluşlar adına yaklaşık elli kişilik bir grup katıldı.

Trakya bölgesinin çeşitli yerlerinden sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı genişletilmiş istişare toplantısı, Edirne Mimar Sinan Vakfının öncülüğünde ve himayesinde, 4 Eylül 2009 Cuma günü, Balkan Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Edirne, Uzunköprü, Kırklareli, Lüleburgaz, Çorlu ve Tekirdağ-Saray’dan çeşitli kuruluşlar adına yaklaşık elli kişilik bir grup katıldı.

Mimar Sinan Vakfı başkan yardımcısı Sebahattin Bilgiç’in yönetiminde iki oturum halinde düzenlenen toplantının 18.30 da başlayan ilk oturumunda katılımcı kuruluş temsilcileri faaliyetleri hakkında bilgi sunarak, önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi düşündükleri faaliyetler, hedefler ve karşılıklı işbirliği imkânları ile ilgili görüş alış verişinde bulundular. Birlikte yenilen iftar yemeğinin ardından yapılan ikinci oturumda dilek ve temenniler dile getirildi.

Toplantıya Edirne’den Mimar Sinan Vakfı, Rumeli Gençlik Grubu, Öğretmenler Platformu, Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği (Kidyad), Lüleburgaz Sosyal Oluşum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çorlu Sosyal Oluşum ve Yardımlaşma Derneği, Tekirdağ-Saray Sosyal Oluşum Derneği ve Uzunköprü’den misafirler katıldı. (HABER FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.)

Edirne Mimar Sinan Vakfı’ nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda ilk olarak söz alan Vakıf başkanı Fatih Erel, çalışmalar hakkında bilgi vererek katılımcılara davete katıldıkları için teşekkür etti.

Sivil toplum kuruluşları adına yapılan konuşmalarda, sosyal çalışmalarda karşılıklı işbirliğinin önemi vurgulanarak, Edirne Mimar Sinan Vakfı’ nın bu noktada kendileri için öncü ve örnek olduğunu belirtildi.

Değerlendirme bölümünde konuşan Mimar Sinan Vakfı kurucusu Hasan Gümüş, Ramazan-ı Şerif’in ferdi ibadet ve iç dünyası açısından müslümanlar için fırsatlar ayı olduğunu, ancak Ramazan’ın bir o kadar da sosyal yönü olan ibadetler içerdiğini ve bu yönde çalışmalar yapmayı gerektirdiğini vurguladı. Hakk’ın rızası için halka hizmet yolunda sosyal çalışmalar yürüten katılımcıların bölge çapında yaptıkları faaliyetlerden duyduğu memnuniyetini dile getiren Gümüş, mevcutla yetinilmeyerek, faaliyetlerin gözden geçirilmesinin ve yeni hedeflerin tespitiyle buna yönelik işbirliği imkânlarının tartışılmasının önemli olduğunu belirterek, bu sebeple katılan misafirlere teşekkür etti.

İftar yemeğinde misafirlere, mercimek çorbası, tas kebabı, pirinç pilavı, salata, kemalpaşa tatlısı, ayran ve meyveden oluşan menü ikram edildi.

Oturumlardan sonra Balkan Kültür Merkezi çay bahçesinde çay sohbeti sonrası program sona erdi.