Öğretmenler Platformu Kasım Ayı Etkinliği

Öğretmenler Platformu tarafından  düzenlenen ‘Fazlurrahman’ın Yaşayan Sünnet Kavramı’ konulu müzakere Fahrettin ÖZEN beyin sunumu ile 29/11/2008 Cumartesi günü Saat: 19:30 Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat YILMAZ  Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Edirne’de görev yapan öğretmenlerin entelektüel bir ortam oluşturup, şehrimizde kültürel ortamı canlandırmak amacı ile oluşturdukları ‘Öğretmenler Platformunun’ bu ayki faaliyeti olarak düşünülen;

‘Fazlurrahman’ın Yaşayan Sünnet Kavramı’ konulu müzakere Serhat OCAK’ın açılış konuşması ile başladı.Serhat OCAK açılış konuşmasında; Bir ay önce, İslam dünyasındaki modernizmin algılanışını burada hep beraber müzakere ettik ve kafalarımız da yeni sorular belirdi; Modern dünya ve İslam ilişkisi nasıl olmalı? İslam modernleşmeye karşı mı? gibi sorular belirdi kafamızda, bizlerde bu sorulara yanıt bulabilmek kafamızdaki ezberleri bozmak ve yeni bir şeyler söylemek adına burada bir aradayız diyerek Müzakere sunumunu yapmak üzere Fahrettin ÖZEN Bey’i kürsüye davet etti. Fahrettin Bey’in sunumuna müteakip müzakereye geçildi.

FAHRETTİN ÖZEN KİMDİR?

Fahrettin Özen, Çanakkale/Kurtlar Köyünde doğmuş, İlk ve orta öğrenimine müteakip Kırklareli İmam-Hatip Lisesini bitirmiş, Yüksek öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde tamamlamıştır. Sırası ile Manisa ve Erzurum illerinde öğretmen olarak görev yapmıştır. Halen Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.