Öğretmenler Platformu Mart Ayı Etkinliği

Öğretmenler Platformu tarafından  düzenlenen “Edirne’den Şam’a Suriye İzlenimleri” Konferansı Sebahattin BİLGİÇ beyin sunumu ile 27/03/2009 Cuma günü Saat: 19:30’da Mimar Sinan Vakfı Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat YILMAZ  Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Öğretmenler Platformunun bu ayki faaliyeti olarak düşünülen; “Edirne’den Şam’a Suriye İzlenimleri” Konferansı Celalettin ŞAŞKIN Beyin selamlama konuşmasında;

Herkes Yola çıkmak üzere başlar hayata. Peygamberimiz (s.a.v.) Efendimiz; dünya hayatını, yolcunun mola yeri olarak tarif eder. Hayat dinamiktir. Hayat uzun bir yolculuktur. Herkes bir yol yürür. Kimi sevdiğine doğru, kimi sevdiğinden uzağa, Allah yürüyüş halinde olan insana, her an seslenir.

Nereye bu gidiş. Evet, nereye bu gidiş. Herkesin bir yol hikâyesi vardır. Hayat yürünen bir yol olduğuna göre, herkes bir yöne yol alır. Peki, neyin peşindedir nisan, neyi arar? Yürüyüş ne tarafa yapılmalıdır? İçe doğrumu? Dışa doğrumu? Yatay bir yolculuk mu yoksa dikey mi? Sorular çoktur. Yolda olan insan hep sorular üretir. Rehberler ise soruları cevaplar.

Nihayetinde yolcudur işte insan. Bir dünyadan diğerine sürer yolculuğu. Yol bitmez vuslata kadar. Bugün dünya yolculuğunu ebedi âleme aktaran değerli insan Muhsin Yazıcıoğlu ve yanında vefat eden diğer arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum.
Evet, dostlar yolculuk bitmez. Muhsin Başkan darül bekaya doğru yol alır. Sebahattin hocam Şam’a doğru. Ama bütün yollar Onda birleşir. Aynı noktada buluşmak üzere ben sözü Sebahattin hocama bırakıyor hepinize saygılarımı sunuyorum dedi.

Sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen  Sebahattin BİLGİÇ Bey Suriye gezisinde edindiği izlenimleri izleyenlere aktardı.

Sebahattin BİLGİÇ Kimdir?

1965 yılında Çanakkale ili, Ayvacık İlçesi, Sapanca Köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde tamamlamasının ardından, 1984 yılında Edirne İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Yükseköğrenimini 1991 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. Öğrencilik yıllarında Ankara Hak-Yol Vakfında eğitim sorumlusu ve müdürlük yaptı. 1992 yılında Eskişehir ili Sarıcakaya İmam Hatip Lisesinde öğretmenliğe başladı. 1996 yılında Öğretmenlikten istifa ederek Çanakkale’de dernek ve vakıf işlerinde bulundu. 1999 yılında İsveç’e gitti ve 5 yıl boyunca dernek ve vakıf çalışmalarında bulundu. 2005 yılından buyana Edirne Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Erkek Yetiştirme Yurdunda öğretmen olarak görev yapmakta olup, aynı zamanda Mimar Sinan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.