Rabbe Yaklaştiran Bayraminiz Mübarek Olsun.

İlk insan ve ilk Peygamber Adem (a.s) den bu güne insanların kendilerini yoktan var eden ve bütün nimetlerle donatan Halıkına karşı bir şükran nişanesi olarak sundukları hediyeleri vardır. Adem (a.s)’ın iki oğlundan Habil’in hediyesi kabul edilmiş kardeşi Kabilin hediyesi reddedilmişti. Bu olaydan dolayı da yeryüzünün ilk kanı dökülmüştü.

Tarih sürecinde Yaratıcıya kurban vermek, sunmak, kesmek hep var olagelmiştir. Bazı dönemlerde insanlar yollarını şaşırmış taşlara putlara kurbanlar sunmuş, hatta kendilerinden insanları bile kurban etmişlerdir. Hz. İbrahim (a.s.)’la kurban tekrar rayına oturmuş ve günümüze kadar gelmiştir. Herhalde kıyamete kadarda devam edecektir.

Kurban kelimesinin manası bilindiği gibi yakınlık demektir. Hadisi şerif-te Peygamberimiz (s.a.v.); ‘Kestiğiniz kurbanların ne etleri ne tüyleri Allah katına ulaşmaz Allaha ancak iyi niyetleriniz ulaşır’ buyurmuştur. Yine başka bir hadis-i şerifte; ‘Mümin kişinin niyeti amelinden hayırlıdır’ buyurmuştur.

Bu güzel niyetlerle keseceğimiz kurbanlarımızın Hak Teala tarafından kabul edilmesi dileğiyle tüm vakıf mensuplarımızın, bütün Müslüman kardeşlerimizin Kurban bayramlarını tebrik ederim. Vakfımız fakirlere ulaştırılmak üzere kurbanlarınızı etlerinizi kabul etmektedir.

Bayramlaşma: Vakıf merkezimizde bayramın 3. günü saat:13:00’de yapılacaktır. Çok daha güzel bayramlarda buluşmak dileğiyle hayırlı bayramlar.

Fatih EREL – Vakıf Başkanı