Saray Bosna’lı Soydaşlarımızla Birlikte Idik.

Türkiye nin tarihi ve turistik il ve bölgelerini gezdirmek amacıyla Türkiye ye davet edilen tamamı Bosna savaşında dul ve yetim kalanlardan oluşan Saray Bosnalı 13 aile,

toplam 33 kişilik ziyaretçi kafilesi Saray Bosnalı Müslüman-Türk Soydaşlarımız Vakfımızı ziyaret ettiler.      14/08/2008 tarihinde Türkiye ye giriş yapan ve sırasıyla Antalya, Isparta, Konya, İstanbul ve Bursa illerinde ziyaretlerini yapan misafirlerimiz  24/08/2008 tarihinde saat 10.00 sularında Vakfımız merkezine geldiler.

Tanışma ve selamlama konuşmalarından sonra istirahate çekilen misafirlerimiz Selimiye de kılınan öğle namazına müteakip,  MSV Kurucu Başkanımız Hasan GÜMÜŞ Hocamızın rehberliğinde Edirne nin Tarihi Çarşı, Camilerini ve Şehitliklerini gezdiler. Hep birlikte yenilen akşam yemeğine müteakip memleketleri olan Saray Bosna ya gitmek üzere yola çıktılar.