Şumnu’dan Gelen Misafirlerimizi Ağırladık!

Bulgaristan’dan gelen misafirlerimizi bir hafta boyunca Vakfımız bünyesinde ağırladık. İkili ilişkilerimizi geliştirmeye ve dostluk köprüsü kurmaya yönelik olarak Valilik himayesinde Mimar Sinan Vakfı tarafından ülkemize davet edilen Bulgaristan/Şumnu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri 25.05.2009–30.05.2009 tarihleri arasında Vakfımızda misafirimiz oldular.

Yakın geçmişte Vakfımız tarafından yapılan “Dostluk Ziyaretine” müteakip, yapmış olduğumuz davete karşılık olarak Serhat kentimiz Edirne’ye gelen misafirlerimiz; Edirne’nin tarihi ve turistik yerlerine yönelik olarak: Selimiye Camii, Eski Camii, Üç Şerefi Camii, Dar-ül Hadis Camii, Edirne Etnoğrafya Müzesi, Sağlık Müzesi, Sarayiçi, Balkan Şehitliği, Lozan Müzesi ve Anıtı, Hıdırlık Tabyaları ve Şükrüpaşa Anıtını içeren program dahilinde gezdirerek şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini görme ve tanıma fırsatı yakaladılar. Karaağaçta yapılan piknikte de amaçlanan kaynaşma ve dostluğu görmek mümkün oldu.

Programın beşinci günü yapılan İstanbul gezisi ile de; Topkapı Sarayı, Panoramik Fetih 1453 Müzesi, İslami Bilimler ve Teknoloji Müzesi, Sultan Ahmet Camii ve Meydanı, Süleymaniye Camii ve Eyüp Sultan Camii’ni ziyaret ettiler.

Programın son günü olan 30.05.2009 Cumartesi günü Bulgaristan’a dönmek üzere yola çıkan misafirlerimiz ile onları yolcu eden Vakıf gönüllülerimiz arasında duygusal anların yaşanması da gözlerden kaçmadı.

Misafirlerimizin, ziyaretlerinin en verimli bir şekilde gerçekleşmesi için Türkiye’ye ayak bastıkları andan itibaren her daim yanlarında bulunan Vakfımız Mütevelli Heyet Üyesi Müjdat KAHVE; En kısa zamanda tekrar görüşmek dilek ve temennileri ile ayrılan misafirlerimizi aramızda görmekten, onları ağırlamaktan, aramızda oluşan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin gelişmesine ve pekişmesine fayda sağlamaktan ötürü çok mutlu olduğunu belirtti. Bu tür dostluk ilişkilerinin ve ziyaretlerin çevre ülkelerdeki bütün Türk soydaşlarımızla geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Müjdat KAHVE Vakfımız olarak her daim bu projelerin içinde yer almaya hazırız dedi.