Mustafa Eker Vefatının 10. Yılında Anıldı.

1987 yılında kurulan Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucuları arsında yer alan Mustafa EKER, vefatının 10. sene-i devriyesinde bir dizi etkinlikle anıldı. Önce  okunan üç adet hatmi şerif,  medfun bulunduğu Edirne ili Süloğlu ilçesi Geçkinli Köyü'nde kabri başında ruhuna bağışlanarak, dualar edildi.

1987 yılında kurulan Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucuları arsında yer alan Mustafa EKER, vefatının 10. sene-i devriyesinde bir dizi etkinlikle anıldı. Önce  okunan üç adet hatmi şerif,  medfun bulunduğu Edirne ili Süloğlu ilçesi Geçkinli Köyü’nde kabri başında ruhuna bağışlanarak, dualar edildi.

Daha sonra Balkan Kültür  merkezindeki  Mimar Murat Yılmaz Konferans salonunda  programa devam edildi. Burada açılıştan sonra Üç Şerefeli Camii imam ve hatibi Emin ENEÇ tarafından Kur’an okundu. Sunucu Fatih OT tarafından Merhum Mustafa EKER’in kısa hayat hikayesi anlatıldı.  Eker hocanın hayatından enstantanelerin yer aldığı fotoğraflarla bir slayt gösterisi yapıldı. Daha sonra rahmetli Mustafa EKER’le beraber vakıfta hizmet etmiş olan Cemal ARDIL “Vakıflar, Vakıf İnsan ve Mustafa EKER” konulu sunumunu yaptı. Bu sunumdan sonra Edirne Mimar Sinan Vakfı Kurucu Başkanı Hasan GÜMÜŞ Mustafa EKER”le ilgili  ne kadar cesaret sahibi, cömert, iyi bir komşu, iyi bir dost, iyi bir yol arkadaşı olduğunu hatıralarla, anılarla ortaya koydu. Bir insanın iyimi kötümü olduğunun anlaşılabilmesi için o kimseyle ya komşuluk, ya yolculuk, ya da alışveriş yapılması gerektiğini belirten Hasan GÜMÜŞ Hoca – Ben rahmetli Mustafa EKER’le hem komşuluk, hem yolculuk hemde alış veriş yaptım, onun iyi dürüst namuslu bir insan olduğuna şahitlik ederim, makamı cennet-i firdevsi aşiyan olsun. Bundan sonra Haziran ayının ikinci pazar gününü vâkıf insanlarını anma günü ilan ediyorum, her sene bu zamanda vakıf kurucularımızdan vefat edenleri, vakfımıza yardım edenleri anacağız – diyerek bitirdi.

Daha sonra sunucu tarafından davetlilerden söz almak isteyen olup olmadığı soruldu. Yeğeni edebiyat öğretmeni Ahmet EROL söz isteyerek – Rahmetli Mustafa EKER benim dayım olurdu. Hoşgörülü bir insandı, onun böyle bir programla anılmış olmasından dolayı çok memnun oldum, programı hazırlayanlara huzurunda çok teşekkür ederim. Diyerek sözlerini bitirdi. En son Fatih EREL programa katılanlara – ahde vefa gösterdiğiniz için Eker ailesi adına teşekkür ederim- diyerek programı bitirdi.

Program sonunda anma toplantısına katılan davetlilere Mimar Sinan Vakfı yemekhanesinde akşam yemeği ikram edildi.

Kabir başındaki anma programı
Konferans Salonunda anma programı