Vakiflar Haftasi Mesaji

Vakıflar Haftası başladı. 03 – 09 Mayıs 2010 tarihleri arasında kutlanan 27. Vakıflar Haftası münasebetiyle vakıf başkanımız Fatih Erel bir mesaj yayımladı. Edirne Mimar Sinan Vakfı mütevelli heyeti başkanı Fatih Erel mesajında şunları kaydetti:

“Vakıflar çok eski kadim medeniyetimizin binlerce yıldır devem eden, bizleri birbirimize bağlayan, aramızda birlik ve beraberliğimizi sağlayan unsurlarıdır. Vakıf anlayışında malın mülkün gerçek sahibi Allah’tır. Allah, mülkün yönetimini geçici olarak insanlara emanet etmiştir. İnsanların kendilerine tahsis edilen mülkü kişisel mülk olmaktan çıkararak, faydası ve yararı için yaratılmışların hizmetine sunmasına vakıf denir. Kısaca Vakfın mülkiyeti Cenab-ı Allah’a, yararı mahlûkata aittir. Vakıflar, kuruldukları binlerce yıldan beri insanlardan hiç bir şey istemeden ve beklemeden bütün yaratılmışlara hizmet ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Sosyal dayanışma müessesesi olarak vakıflar, toplumun yaralarını sarmaya ve eksikliklerini gidermeye, doğumundan ölümüne kadar insana hizmet etmeye programlanmış kuruluşlardır. Hatta dedelerimiz mahlukata hizmette sınır tanımamış, hayvanlara bile hizmet etmek için vakıflar kurmuşlardır. Vakıf kuranların amel defterlerinin kıyamete kadar açık kalacağına inanan atalarımız ve günümüzün vakıf kurucuları sayesinde camiler, okullar, hastaneler, köprüler, çeşmeler, aşhaneler, hanlar, hamamlar ve diğer hayır kurumları ayakta durmaktadır. Yeni nesillerimizi de önce vakıflarımıza sahip çıkmaya, daha sonra da yeni vakıflar kurmaya davet ediyorum. 27. Vakıflar Haftamız tüm insanlığa hayırlı olsun.”