Yurt Dişi Türkler Ve Akraba Topluluklar Başkanliği Ziyareti

Vakfımız, yeni kurulan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı ziyaret etti. 8 Şubat 2011 günü Ankara’da gerçekleşen ziyarete Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş, mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme, başkan yardımcısı Fatih Ot ve Ankara temsilcimiz Av. Fatih Ünal katıldı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sivil toplum kuruluşlarıyla sıkı işbirliği içinde olacaklarını kaydetti.

Ankara’da bulunan Ak Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve’nin de hazır bulunduğu toplantıda, bir sınır şehri olan Edirne’nin yurt dışı çalışmalarındaki önemi de dile getirildi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın, yurt dışında bulunan gerek vatandaşlarımız gerekse soydaş ve akraba topluluklarla ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, buna yönelik çalışmaların yapılması amacıyla özel kanun ile geçtiğimiz yıl kurulan bir kurum olduğunu belirten Başkan Kemal Yurtnaç, bu alanda çeşitli kurumlar eliyle yapılan faaliyetlerin koordinasyonunu da sağlayacaklarını söyledi.

Bu alanda sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkati çeken Yurtnaç, bünyelerinde sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerden sorumlu bir daire başkanlığı bulunduğunu belirterek sivil toplum kuruluşlarıyla sıkı bir işbirliği içinde çalışacaklarını söyledi.

Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş, yurt dışında yaşayan Türk, akraba ve soydaş topluluklara yönelik çalışmalara devlet tarafından verilen önemden duydukları memnuniyeti ifade ederek Başkan Kemal Yurtnaç’a çalışmalarında başarılar diledi.

Vakıf heyeti, Yurtnaç’a vakfımızın çalışmalarıyla ilgili bir rapor sundu. Kemal Yurtnaç, yeni taşındıkları binada ilk misafirleri olarak Edirne Mimar Sinan Vakfı’nı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her alanda işbirliği içinde olabileceklerini sözlerine ekledi.