Edirne Mimar Sinan Vakfı kurulduğu 1987 yılından bu yana sosyal, kültürel ve eğitim çalışmalarını arttırarak devam etmektedir.
Her yıl onlarca ilköğretim, ortaöğretim ve yüksek öğretim çağındaki öğrencilere yıl boyunca kesintisiz burs vermekte, eğitimlerine önemli katkıda bulunmaktadır. Yıllar geçtikçe burs alarak öğrenimlerine devam eden ve hayata atılmış bulunan öğrencilerimiz, burs vererek yeni nesillerin eğitimine de yardımcı olmaktadır.
Yaz aylarında ise; ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin tatilde boş vakitlerini daha isabetli geçirmeleri için düzenlediği tarihi ve kültürel geziler düzenlemekte, vakıf bünyesinde oluşturduğu bilgisayar odalarında hoşça vakit geçirmelerini sağlamaktadır.
Vakıf düzenlediği konferanslar, seminerler, paneller ile Edirne’nin kültürel hayatında önemli bir yere sahiptir. Modern konferans salonuna sahip Balkan Kültür merkezinde, alanlarında uzman kişileri Edirnelilerle buluşturmakta ve kültürel kalkınmaya öncülük etmektedir.
Büyük ve kapsamlı kütüphanesi ile nezih bir ortamda kitapseverlere hizmet vermekte, söyleşiler düzenlemekte, şair ve yazarları okurlarıyla buluşturmaktadır. Gençler; Rumeli Gençlik Grubunun düzenlediği seminerler ile kültürel birikimlerini arttırmaktadır.
Vakfımız, öncülük ettiği tarihi, kültürel ve turistik gezileri ile geçmiş ve günümüz arasında kültür köprüsü olma görevini de yerine getirmektedir.
Edirne Mimar Sinan Vakfı, Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim diyerek takdim ettiği muhteşem” şaheseri Selimiye’nin gölgesinde donanımlı fakat mütevazı yapısıyla, gönüllüleri ile hizmete devam etmektedir.