Sigara Ile Mücadele

Edirne Mimar Sinan Vakfı Öğretmenler Platformu’nun düzenlediği aylık etkinlikler kapsamında mart ayında Vakfımızda, alanında profesörlük unvanı alarak insanlığa ve sivil toplum örgütleri aracılığı ile halk sağlığına büyük katkı ve hizmetleri olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Celal Karlıkaya konuk oldu. Bu ayki etkinlikte Yeşilay Derneği Edirne Temsilciliğinin de katkıları oldu. Yeşilay Derneği Edirne Temsilcisi Sebahattin Bilgiç, Öğretmenler Palatformu’na toplum sağlığına yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek, Yeşilay’ın hedeflerinden bahsetti.

Prof. Dr. Celal Karlıkaya, 1990’lı yıllardan beri sigaraya ve kullanımına karşı açmış olduğu savaşı katılımcılara slayt eşliğinde sundu. Prof. Dr. Karlıkaya, sigara kullanımının içenler kadar içmeyenler üzerindeki sayısız olumsuz etkisini örneklerle anlatarak konunun önemini bir kez daha hatırlattı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konferansın ardından program soru cevap şeklinde devam etti. Sorulan soruları içtenlikle ve tatmin edici bir şekilde cevaplayan Prof. Dr. Celal Karlıkaya, sigara kullanımının bireysel bir sorun değil toplumsal bir sorun olduğunu hatta bunun bir ülke problemi olduğunu, gelişmiş ülkelerde sigara ve tütün mamülleriyle mücadelenin daha üst seviyede olduğunu söyleyerek kendilerinin de bu kapsamda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sigara bırakma polikliniği açtıklarını ve burada sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı olduklarını söyledi.