16. Mezunlar Ve Gönüllüler Buluşmasi

Her yıl temmuz ayının ilk cumartesi günü düzenlenen Edirne Mimar Sinan Vakfı Geleneksel Mezunlar ve Gönüllüler Günü bu yıl da 3 Temmuz 2010 cumartesi günü, Balkan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Bu yıl onaltıncısı gerçekleştirilen programa başta Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere, İstanbul İl Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Ünal, Ankara İl Genel Meclisi Başkanvekili Av. Fatih Ünal, İstanbul İl Genel Meclisi üyesi Abdülkadir Cebecioğlu, Ak Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve, Edirne İl Genel Sekreteri Ahmet Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci ile Edirne ve çevre illerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.

Edirne Üçşerefeli Camii İmam Hatibi Metin Uluocak’ın Kuranı-ı Kerim tilavetini müteakip bir selamlama konuşması yapan Vakıf Başkanı Fatih Erel, vakıf çalışmaları hakkında kısaca bilgi vererek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Din Grevlileri ve İlahiyatçılar Platformu, Rumeli Gençlik Grubu, Öğretmenler Platformu adına yapılan faaliyet sunumlarının ardından çeşitli bölgelerden gelen misafirler söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Eğitim öğretim hayatlarının bir bölümünü Edirne’ de geçiren ve bu sırada vakfımızın sevgi ve bilgi ortamında bulunan katılımcıların tümü, Edirne’de bulundukları yıllarda vakıf çevresinde unutulmaz dostluklar kazandıklarını, Edirne Mimar Sinan Vakfı ve Hasan Gümüş sayesinde Edirne’ nin kendilerinde bambaşka bir yeri olduğunu ve Edirne Mimar Sinan Vakfının kendileri için ikinci bir görünmeyen üniversite olduğunu ortak bir duygu ve düşünce olarak dile getirdiler.

Konuşmaların ardından kurucu başkanımız Hasan Gümüş katılımcılara hitap etti. Hasan Gümüş duygu ve heyecan yüklü konuşmasında, vakıf çalışmalarının çeşitlenerek ve gelişerek devam ettiğini kaydederek, bu çalışmalar destek olmaya devam eden ve büyük bir vefa örneği göstererek programa katılan misafirlere teşekkür etti.

Vakfımız tarafından bu yıl ilki yayınlanan faaliyet bülteni de katılımcılara sunuldu. Misafirlerin beğenisini kazanan bültende vakfımızın çeşitli alanlardaki çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler veriliyor.

Program sonunda misafirlere yemek ikram edildi. Yatılı kalan misafirlerle birlikte Edirne şehir turu ve çay sohbetleriyle program gün boyu devam etti.