Arslan Alptekin Vakfimizi Ziyaret Etti

Doğu Türkistan’ın efsanevi lideri merhum İsa Yusuf Alptekin’in oğlu Arslan Alptekin vakfımızı ziyaret etti. Alptekin, Türk Ocağı Edirne Şubesi’nin Doğu Türkistan meselesiyle ilgili düzenlediği konferansa katılmak üzere Edirne’ye gelen Arslan Alptekin 25 Nisan 2010 Pazar günü Balkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın ardından vakıf yetkilileriyle de görüş alışverişinde bulundu.

Arslan Alptekin Doğu Türkistan’da yaşanan drama dikkati çekerek, dünyaya duyurmak için birçok yerde konuşmalar yaptığını belirtti. Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek mazlum ve mağdur durumda nerede müslüman ve Türk varsa hepsinin acılarını hissettiklerini, dünyada zulme son vermek için herkesin kendi çapında elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini kaydetti.

Türk Ocağı Edirne Şubesi başkanı Murat Çandır program sonunda yaptığı konuşmada davetlerine katılan Arslan Alptekin’e ve gösterdiği misafirperverlikten dolayı Edirne Mimar Sinan Vakfı’na teşekkür etti.