Bayram Sevinci

Vakfımız mensupları ve gönüllüleri Kurban Bayramının üçüncü günü vakıf merkezimizde bayramlaşma programında bir araya geldi. 29 Kasım 2009 Pazar günü saat 13.00'de başlayan programa, bayram münasebetiyle Edirne’de bulunan şehir dışından misafirler de katıldı. Yediden yetmişe katılımın olduğu program tam bir bayram havasında geçti.

Vakfımız mensupları ve gönüllüleri Kurban Bayramının üçüncü günü vakıf merkezimizde bayramlaşma programında bir araya geldi. 29 Kasım 2009 Pazar günü saat 13.00’de başlayan programa, bayram münasebetiyle Edirne’de bulunan şehir dışından misafirler de katıldı. Yediden yetmişe katılımın olduğu program tam bir bayram havasında geçti.

Bayramlaşma, vakıf başkanı Fatih Erel’in açış konuşmasıyla başladı. Bayramlarda sevgi, dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın genelde sadece sözde kaldığını belirten Fatih Erel, “ Mimar Sinan vakfı camiası olarak gelin biz bunu sözde bırakmayalım. Karşımızdaki insanın tamemen haksız olduğunu bilsek dahi gidelim, eş, dost ve akrabamızla barışalım, kucaklaşalım.” dedi. Vakıf çalışmaları hakkında kısaca bilgi veren Erel, herkesin bayramını tebrik etti.

Programa katılan Ak Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve, iki günlük bayram süresince gözlemlerine göre Edirne’de kurban eti dağıtımı geleneğinin zayıf olduğunu gördüğünü, bu konuda sivil toplum kuruluşlarına görev düştüğünü belirtti.

Bayramlaşmaya, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Dr. Mustafa Şentürk ve eğitimci Vedat Yılmaz da katıldı. Edirne-Uzunköprülü olduğunu belirten Dr. Şentürk, Mimar Sinan Vakfının kendileri için önemli bir yeri olduğunu belirterek, vakıf çalışmalarının gelişerek devam ettiğini görmekten son derece mutlu olduklarını, ellerinden geldiğince çalışmalara destek olacaklarını söyledi.

Hasan Gümüş: “Eğitim çalışmalarımıza katılın ve hizmetleri destekleyin.”

Mimar Sinan Vakfı camiasının kurban bayramını tebrik eden vakıf kurucu başkanı Hasan Gümüş yaptığı konuşmada, vakfımızın ana hizmet alanlarından birinin de eğitim çalışmaları olduğunu vurguladı. Herkesin bu çalışmalara destek vermesini isteyen Gümüş, “Burada çeşitli platformlar adı altında seminer çalışmaları yapılıyor. Herkes bu çalışmalara katılabilir. Ancak yaygın eğitimin yanı sıra örgün eğitim de önemlidir. Öğrenci pansiyonu ve çocuk yuvası olarak hizmet verecek hizmet binamızın proje çalışmaları sürüyor. Aramızda Edirne’den olduğu kadar yurdumuzun değişik yerlerinden de gönüllülerimiz var. Hizmetleri takip edin ve destekleyin.” dedi.

Rumeli Gençlik Grubundan çok sayıda katılımın olduğu programda gençlere seslenen Hasan Gümüş, “Ya ağzı kelam edenlerden veya eli kalem tutanlardan olun. Toplum karşısında konuşabilmenin ve güzel yazı yazabilmenin yolu da bol bol kitap okumaktan geçer. Okuyun ve kendinizi geliştirin.” dedi.

Programın bir de, Çanakkale’nin Ayvacık İlçesine bağlı Ahmetçe Köyünden gelen misafiri vardı. Merhum Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Hocaefendi’nin köyünden ve akrabalarından olduğunu belirten Necati Öztürk, “Eşimin tedavisi için Edirne’de bulunuyorum. Bana gurbette geçirdiğim bu bayram günlerinde yalnızlığımı unutturdunuz. Başta Hasan Gümüş Hoca olmak üzere hepinizden Allah razı olsun” dedi.

Mimar Sinan Vakfı Serhatlı Hanımlar Grubunun düzenlediği bayramlaşma programı da, bayramın dördüncü günü vakıf merkezinde gerçekleştirildi.