Çanakkale Şehidlerimizi Ziyarete Gittik.

Vakfımızın her yıl okulların kapanmasına müteakip mutad hale getirdiği "Yaz etkinlikleri" çerçevesinde yapılan Kültür gezilerine Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası ziyareti ile devam edildi.  Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte İlköğretim, Lise ve Üniversitesi öğrencilerini kapsayan Yaz Etkinliklerimiz dahilinde 12/07/2008 günü iki otobüsten oluşun kafilemiz 06:00 da Vakıf merkezimizden hareket ederek Tarihi Gelibolu Yarımadasına doğru yola çıktık.

Vakfımızın her yıl okulların kapanmasına müteakip mutad hale getirdiği “Yaz etkinlikleri” çerçevesinde yapılan Kültür gezilerine Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarımadası ziyareti ile devam edildi.  Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte İlköğretim, Lise ve Üniversitesi öğrencilerini kapsayan Yaz Etkinliklerimiz dahilinde 12/07/2008 günü iki otobüsten oluşun kafilemiz 06:00 da Vakıf merkezimizden hareket ederek Tarihi Gelibolu Yarımadasına doğru yola çıktık.

Bolayır’da verilen molada, Büyük Komutan Gazi Süleyman Paşa’nın ve Ünlü Düşünür ve Edebiyatçımız Namık Kemal’in kabirlerini ziyaret edip, dua ettik. Yapılan kahvaltı sonrası Gelibolu’ya vardık, buradan aldığımız rehberimiz eşliğinde “Tarihte var olma” savaşımız olarak yerini alan Çanakkale Kara ve Deniz Savaşlarının yapıldığı (yaklaşık)  110 km.lik Tarihi Gelibolu Yarımadası ziyaretimize Eceabat’tan başlayarak, tarihi savaşın yapıldığı yerleri, Şehitliklerimizi ve Onların anılarına yaptırılan Abidelerimizi gezdik. An geldi kendimizi Kuzey cephesinde Ecdadımızın Anzaklara karşı yaptıkları süngü savaşlarının cereyan ettiği siperlerde bulduk, an geldi kendimizi Ezineli Yahya Çavuşun 63 askeri ile birlikte, 2000 düşman askerine karşı ölümü göze alarak yaptıkları ve şehadetleri ile nihayetlenen  savaşın cereyan ettiği Ertuğrul koyunda bulduk. Gelibolu gezimizi, Büyük Şehitlik Anıtını ziyaretimize müteakip Kilitbahir’de Seyit Onbaşnın anısına yapılan Anıtı ve Şehitliğini ziyaretimiz ile nihayetlendirdik.