Ebrar Gençlik Kutlu Doğum Programi

Her yıl nisan ayını coşkuyla geçirmemize vesile olan,  Alemlere Rahmet olarak gönderilen Efendimiz(s.a.v)in doğumudur. Edirne Mimar Sinan Vakfı Ebrar Gençlik Grubu da bu coşkuyu yaşatabilmek adına kermesimizin son günlerinde bir kutlu doğum programı düzenledi. 30 Nisan 2011 Pazar günü Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, Serhatlı Hanımlar Grubu, Mimar Sinan Vakfı gönüllüleri ve çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu program bir naat-ı şerifle başladı.

Daha sonra ‘Efendimizi ne kadar tanıyoruz?’ sorusuna cevap mahiyetinde bir tiyatro gösterisinin sahnelendiği program, naatlar, şemail-i şerif ve ilahilerle devam etti.

Programda sahabe hayatından kesitlerin anlatıldığı tiyatrolar, çok bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş sünnetlerin anlatımı, Efendimize olan özlemi biraz olsun giderebilmek adına okunan Şemail-i Şerif, Efendimiz’in “Onlar yıldızlar gibidir. Hangisine uyarsanız hidayete erersiniz’’ buyurduğu sahabelerinin hayatlarından kesitler, ‘’Bir gün ziyaretimize gelse?’’ sorusuna yanıt düşündüren mektuplar yer aldı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren Efendimizi anma programı büyük ilgi gördü. Katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı program  salavatlarla sona erdi.