Edirne Valisi Sayın Mustafa Büyük Iftarımıza Katıldı.

Edirne Valisi Sayın Mustafa Büyük, Edirne Mimar Sinan Vakfı tarafından 17 Eylül – 28 Ramazan Perşembe günü Balkan Kültür Merkezinde düzenlenen iftar yemeği münasebetiyle Vakfımızı ziyaret etti. Vali Sayın Mustafa  Büyük, Vakfımız kurucu başkanı Hasan Gümüş ve vakıf mütevelli heyetiyle bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu.

Vali Sayın Mustafa Büyük’ün yanı sıra yemeğe Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman, Süloğlu Belediye Başkanı Erol Atik, il genel meclisi üyesi Hüseyin Tatlıses, Uzunköprü’den il genel meclisi üyesi Nedret Akbulut ve birçok merkezi ve mahalli idare amiri katıldı.

Merkezi ve mahalli idarecilerden başka Ak Parti Edirne İl Başkanı Av. Müjdat Kahve ve bazı il yönetim kurulu üyeleri ile çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı program samimi bir havada geçti.

Yemek sonrası söz alan Vakıf Başkanı Fatih Erel, çeşitli kesimlerden katılımcıların bulunduğu böyle renkli ve samimi bir ortamda bulunmaktan memnun olduklarını, Edirne Mimar Sinan Vakfı olarak eğitim, kültür ve sosyal yardımlaşma alanlarında çalışmalarının devam ettiğini belirterek davetlilere teşekkür etti.

İftar yemeğinden sonra Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu’nun kıldırdığı akşam namazını müteakip çay ikramıyla birlikte Vali Sayın Mustafa Büyük ve beraberindekilerle bir süre sohbet edildi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmelerde Vali Sayın Mustafa Büyük, sivil toplum ile yönetilenler ile yönetenler arasında bir bağ oluşturan sivil toplum kuruluşlarının demokratik toplumlarda taşıdıkları önemin açık olduğunu, bu bağlar ne kadar kuvvetli olursa toplumların da o kadar gelişme göstereceğini belirtti. Bu sebeple burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile Vali Büyük, vakıf çalışmalarında başarılar diledi.

Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucusu Hasan Gümüş de, “(Yönetilenler yönetenlerin dini üzeredir) kaidesince idareci konumundaki insanlar da son derece önemlidir. Bir aracın ön tekerlekleri nereye giderse arkadakiler de onu takip eder ve o yöne gider. Yöneticiler iyi insanlar olursa, bu iyi insanların iyi yönetimleri sayesinde yönetilenlerin de iyiye, doğruya ve güzele yönelmesi muhakkaktır” dedi. Edirne Valisi Sayın Mustafa Büyük’ü ve çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten Gümüş, kendilerine teşekkür etti.

Birlikte kılınan teravih namazının ardından misafirlere bahçede meyve ikram edildi. Burada da bir süre devam eden sohbetin ardından, yaklaşık dört saat Balkan Kültür Merkezinde kalan Vali Büyük ve beraberindekiler teşekkür ederek vakıf merkezinden ayrıldılar.