Genişletilmiş Istişare Toplantisi

Vakfımızın mütevelli heyeti ve kurucular kurulu ile gönüllülerinin bir araya geldiği Genişletilmiş İstişare Toplantısı, 9 Ocak 2010 tarihinde Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Vakıf kurucu başkanı Hasan Gümüş’ün başkanlığında icra edilen toplantıda, mevcut çalışmalar değerlendirilerek kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştirilmesi düşünülen proje ve çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

“Atış serbest!”

Genişletilmiş İstişare Toplantısı vakıf başkanı Fatih Erel’in açılış konuşmasıyla başladı. Erel konuşmasında, “Dünden bugüne vakıf faaliyetlerimizin ve önümüzdeki yeni proje ve hedeflerin değerlendirilmesi amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. ‘Atış serbest’ sloganıyla daha önce de düzenlediğimiz bu tür toplantılarımızda olduğu gibi bu gün de katılımcıların görüşlerini açıklayarak aktif bir şekilde toplantıya katılmalarını rica ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Daha sonra toplantıyı yürütmek üzere kürsüye gelen Hasan Gümüş, Kur’an-ı Kerim’in istişareye verdiği öneme dikkati çektiği konuşmasında, Kur’an-ı Kerim’in yüzondört suresinden birinin isminin ‘Şûrâ Suresi’ olduğunu ve Kur’an-ı Kerim’de istişarenin emredildiğini hatırlatarak özellikle sosyal çalışmalarda danışma ve istişarenin önemini vurguladı.

En Asil ve Ulvi Görev

Toplantıya katılanlara teşekkür eden Hasan Gümüş “Çok değerli bir istişare heyetisiniz. En asil ve ulvi bir görev içinde olduğumuzdan eminim. Burada tayin işleri, milletvekili aday tespiti gibi işler konuşulmuyor. Kimse maddi ve dünyevi bir çıkar ve beklenti içinde burada bulunmuyor. İşimiz gönül işidir. Sadece Allah’ın rızasını kazanma yolunda halka hizmet işidir” dedi.

Vakfımızın çeşitli çalışma alanlarından sorumlu katılımcıların faaliyetler hakkında yaptıkları sunumlarla devam eden toplantıda diğer katılımcılar da söz alarak çalışmalar hakkında görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

Faaliyet sunumları esnasında değerlendirmelerde bulunan Edirne Mimar Sinan Vakfı kurucu başkanı Hasan Gümüş “Vakfımızda yetişmiş, buralarda bulunmuş kardeşlerimiz, bu faaliyet alanlarından hangisi ile ilgili iseler, hangi meslek veya gruptan iseler, o çalışmalara mutlaka katılacak ve destek olacaklardır. Bu da benim bir emrim ve serbest atışımdır” dedi.

Hasan Gümüş gençlik çalışmalarının önemini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Gözümüz gençlerin üzerindedir. Toplumların ve milletlerin istikbalinin gençlerin elinde olduğu muhakkaktır. Çalışmalarımızın ve vakfımızın verimliliği ve devamlılığının teminatı da gençlerimizdir. Bundan yaklaşık otuz yıl önce vakfımızın kuruluşunda ve temelinde de en büyük pay gençlerin olmuştur. Gençlik çalışmaları vakıf çalışmalarının tuzu biberidir. Bu çalışmalarda ısrarlı gayretler gerekiyor.”

Edirne Mimar Sinan Vakfı’nın hizipçi değil, toparlayıcı ve kucaklayıcı bir anlayışla gerek sosyal, gerekse kültürel alanlardaki çalışmalarıyla Edirne ve bölgede çok önemli işlere başarılı bir şekilde imza attığını ve rakipsiz olduğunu belirten Hasan Gümüş, buna rağmen vakfın kamuoyunda hak ettiği ve layık olduğu muameleyi maalesef göremediğini söyledi. Gümüş, bu noktada katılımcıların gereken hassasiyeti ve uyanıklığı göstererek her yerde ve ortamda vakfımızı en iyi bir şekilde gündeme getirerek temsil etmelerini istedi.

“Yeni Proje ve Çalışmalara Herkes Destek Olmalı”

Toplantının en önemli gündem maddelerinden birisi de önümüzdeki dönemde vakıf çalışmalarında yeni proje ve hedefler oldu. Değerlendirmelerinde eğitimin ve insana yapılan yatırımın önemine vurgu yapan Hasan Gümüş “Dinlediğimiz faaliyet sunumlarından öyle anlaşılıyor ki, yaygın eğitimde öncüyüz ve öndeyiz. Ancak vakıf çalışmalarının kurumsallığı ve kalıcılığı açısından artık örgün eğitime geçmek de elzemdir. Bu yöndeki proje ve çalışmalara herkesin maddi veya manevi her yönden olanca gayretiyle destek olması gerekiyor” dedi.

Yeni dönemde vakıf çalışmalarında heyecanın tazelenmesine vesile olan Genişletilmiş İstişare Toplantısı iyi dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.