Gönüllüler Ve Mezunlar Çoşkuyla Buluştu

Balkan Kültür Merkezi (MSV Genel Merkezi)Bu yıl 14.'sü yapılan Mimar Sinan Vakfı Gönüllüler ve Mezunlar Buluşması 05/07/2008 tarihi Cumartesi günü saat 14.00’de Vakıf Genel Merkezimizde (Balkan Kültür Merkezi) yapıldı.

Ülkemizin dört bir yanından ve yurtdışından gelen mezunlar ve gönüllüler hemhâl olup özlem giderdiler.

Balkan Kültür Merkezi (MSV Genel Merkezi)Bu yıl 14.’sü yapılan Mimar Sinan Vakfı Gönüllüler ve Mezunlar Buluşması 05/07/2008 tarihi Cumartesi günü saat 14.00’de Vakıf Genel Merkezimizde (Balkan Kültür Merkezi) yapıldı.

Seçkin bir Gönüllü ve Mezunlar grubunun katıldığı Mezunlar günü; Fatih OT’un açış ve sunuş konuşmasıyla başladı. Üç Şerefeli Camii İmam-Hatibi Emin ENEÇ Hoca Mimar Sinan Hz.’lerinin ve Vakıf kurucularından ahirete irtihal edenlerin ruhları için Kur’an-ı Kerim okudu.

Vakıf Başkanı Av.Müjdat KahveBir yıllık Vakıf faaliyetlerinden derlenen slayt sunumunu müteakip  Vakıf Başkanımız Avukat Müjdat KAHVE hoş geldiniz konuşması ve Vakıf proje ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra Bolu Temsilciliğimiz adına; Muammer KÜÇÜKSEYMEN, Kırklareli gönüllülerimiz adına Kırklareli İnsani Değerleri Yaşatma Derneği (KİDYAD) Başkanı Hüseyin KASAP, Kocaeli gönüllülerimiz adına Vedat KAYA, İstanbul gönüllülerimiz adına Abdülkadir CEBECİOĞLU, Ankara gönüllülerimiz adına Avukat Fatih ÜNAL, Almanya gönüllülerimiz adına Sevim BİLEKKAYA sırası ile söz alarak bölgeleri ile ilgili yaptıkları faaliyetleri ve Mimar Sinan Vakfı Genel Merkezinden beklAlmanya Temsilcisi Sevim Bilekkayaentilerini dile getirdiler.

Bu konuşmalardan sonra Vakfımız Kurucu Başkanı Hasan GÜMÜŞ Hocamız yaptığı konuşmasında Batı Trakya’dan da bugün için gelecek kardeşlerimizin olduğunu fakat Almanya’dan gelen vatandaşlarımızın oluşturduğu yoğunluktan ve yığılmadan dolayı sınır kapısından geri dönmek zorunda kaldıklarını selamlarını toplantıya katılan arkadaşlara iletti. Ayrıca iki ay önce yapmış olduğu Almanya seyahati ile ilgili olarak bilgi verdi.

Almanya’da bulunan kardeşlerimizin Avrupa’ya hitap edebilecek Endülüs Kültür Merkezi adında ilmi, sosyal ve kültürel bir merkez inşa etmek istediklerinin haberini verdi. Genel Merkezimizce, Gönüllülerimizin bulundukları illerdeki sosyal, kültürel ve ilmi faaliyetlere kuvvetli bir şekilde desteklenmesi gerektiği hususuna dikkat çekti. Yapılan bu konuşmaların ardından Türk Tasavvuf Musikisi konseri ile programa devam edildi. En son olarak Gönüllüler ve Mezunlar gününe iştirak eden katılımcılara yemek ikram edilerek bir dahaki seneye tekrar bir araya gelmek temenni ve dilekleri eşliğinde program son buldu.

Programda sunulan faaliyet raporunu indirmek için tıklayınız