Kimlik Meselesi

Öğretmenler Platformu ile Rumeli Gençlik Grubunun birlikte düzenledikleri “Kimlik Nedir?” konulu müzakere 20 Kasım 2009 Cuma günü gerçekleştirildi. Edirne Mimar Sinan vakfı Balkan Kültür Merkezi Mimar Murat Yılmaz Konferans Salonunda saat 19.30 da başlayan programa konuşmacı olarak eğitimci Celalettin Şaşkın katıldı.

“Kimlik” meselesinin tarihi gelişimine değinen Celalettin Şaşkın, konunun terim olarak 19. yy dan itibaren kullanılmaya başladığını belirtti. Celalettin Şaşkın, Mustafa Özel’in görüşlerine de atıfta bulunarak Avrupa siyasi tarihine bakıldığında Avrupa uluslarının geçmişlerini unutarak uluslaştığını, bizim ise ancak geçmişimizi hatırlayarak millet haline gelebileceğimizi ifade etti.

Müzakerede “kimlik” meselesinin çeşitleri ve etkileriyle birlikte son günlerin ana gündem maddelerinden biri olan demokratik açılım çalışmaları da tartışıldı.

Konuşmacının sunumunun ardından izleyicilerin de katılımıyla karşılıklı soru-cevap ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Düzenleme kurulu adına konuşan Serhat Ocak, izleyicilere teşekkür ederek, programların devam edeceğini söyledi.