Londra’dan Gazze’ye Özgürlük Konvoyu

FİLİSTİN Gazze halkına destek vermek için uluslararası yardım konvoyu 6 Aralık tarihinde Londra’dan yola çıktı. 80 araçlık konvoy 15 Aralık günü Saat 11.00 de Türkiye'ye Edirne İPSALA gümrük kapısından giriş yaptı. Konvoy Türkiye, Suriye, Ürdün ve Mısır üzerinden geçerek Gazze’ye ulaşmayı hedefliyor. İsrail saldırılarının yıl dönümü olan 27 Aralık’ta Gazze’de dev bir yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşün ardından konvoy ile getirilen bütün araçlar ve yardımlar Filistin halkına bağışlanacak. Araç konvoyunun Türkiye ayağını İHH organize ediyor.

FİLİSTİN Gazze halkına destek vermek için uluslararası yardım konvoyu 6 Aralık tarihinde Londra’dan yola çıktı. 80 araçlık konvoy 15 Aralık günü Saat 11.00 de Türkiye’ye Edirne İPSALA gümrük kapısından giriş yaptı. Konvoy Türkiye, Suriye, Ürdün ve Mısır üzerinden geçerek Gazze’ye ulaşmayı hedefliyor. İsrail saldırılarının yıl dönümü olan 27 Aralık’ta Gazze’de dev bir yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüşün ardından konvoy ile getirilen bütün araçlar ve yardımlar Filistin halkına bağışlanacak. Araç konvoyunun Türkiye ayağını İHH organize ediyor.

Gazze halkına yardım ulaştırmayı da amaçlayan organizasyona dünyanın pek çok ülkesinden kuruluş ve Filistin dostları destek veriyor. Konvoy ile Gazze’ye çok sayıda ilaç ve tıbbı malzeme yardımı götürülecek.

Londra’dan yola çıkan özgürlük konvoyunu, İpsala Gümrük kapısında Mimar Sinan Vakfı olarak, başta vakıf kurucu başkanımız Hasan GÜMÜŞ, Mütevelli heyet başkanı Fatih EREL ve vakıf üyelerimiz, İ.H.H. Başkan ve yetkilileri ve diğer sivil toplum kuruluşları karşıladı.

İşlemlerin ardından konvoy araçları alkışlar altında sınır kapısından geçti. Daha sonra konvoy önünde yapılan basın toplantısında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’de yaşanan insani duruma dikkat çekerek, “Buradaki drama seyirci kalamayız, bu bizim insanlığımıza da Müslümanlığımıza da yakışmaz” dedi.

İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen katılımcılar da karşılama töreninden etkilendiklerini, hiçbir ülkede bu kadar sıcak karşılanmadıklarını belirttiler. Bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.

Gazze halkını yaralarını sarmaya gidiyoruz diyen Yıldırım, “Aylardır ambargo altında tutulan, savaştan sonra yaralarını sarmaya fırsat verilmeyen Gazze halkının acılarını paylaşmaya gidiyoruz. Onlara dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerinin selamlarını götüreceğiz. Özgürlük konvoyunu karşılamaya gelen Trakyalı kardeşlerime teşekkür ederim. Trakya filistin davasına sahip çıkmıştır. Mimar Sinan Vakfına ve diğer sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere teşekkür ederim.” diye konuştu.

Konvoy daha sonra İstanbul’a hareket etti.

Fatih EREL

Haberle ilintili diğer haberler:

“FİLİSTİN’E YOLAÇIK” ULUSLARARASI YARDIM KONVOYU!
Filistinli Kardeşlerimize Yardım Kermesi!
Gıyabi Cenaze Namazı ve İsrail’i Telin Mitingi!
İSRAİL’İ LANETLİYORUZ!